Een beetje Thailand in de keuken; Pad Thai met biefstuk

Pad Thai (of kway teow pad) zijn heerlijke drooggebakken noedels en hét gerecht in Thailand. Bij kleine eetstalletjes in Phuket eet je natuurlijk de allerlekkerste Pad Thai maar na lang zoeken en experimenteren heb ik toch een heerlijk, makkelijk recept dat je thuis kunt klaarmaken! Zodat je, wanneer je maar wilt, een beetje Thailand in je eigen keuken kunt ervaren.

Pad Thai - Thaise Keuken

Voeg vervolgens de taugé (ik voeg taugé altijd wat later toe aan al mijn gerechten, zodat het lekker knapperig blijft) en de noedels toe. Giet de saus erbij en roer de Pad Thai goed door. Schep de borden op.

Pad Thai - Thaise Keuken

Sla met een deegroller wat pinda’s fijn tussen een schone theedoek. Bestrooi de Pad Thai met de pinda’s, koriander en serveer er partjes limoen bij. Glaasje gingerale erbij, hoppa!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Een beetje Thailand in de keuken; Pad Thai met biefstuk

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
15 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 250 gram rijstnoedels
  • 200 gram taugé
  • 300 gram biefstuk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels tamarindepasta
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 50 milliliter vissaus
  • gedroogde chilivlokken
  • 3 stengels bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram pinda’s
  • 1 limoen
  • verse koriander

Pad Thai - Thaise Keuken

Instructies:

  • Bereid de noedels volgens de verpakking.
  • Zet een klein pannetje op het vuur en maak op laag vuur een saus van de tamarindepasta, honing, vissaus en rijstazijn. Voeg vervolgens wat chilivlokken toe.
  • Zet nu alles voor het wokken klaar.
  • Snijd de stengels bosui in kleine ringetjes en pers daarna het teentje knoflook uit. Snijd de biefstuk in kleine blokjes. Kluts de eieren los in een kommetje.
  • Pak je wok erbij en zet het vuur hoog. Voeg olie toe en gooi direct de bosui en knoflook in de pan.
  • Hierna zijn de eieren aan de beurt. Voeg ze toe aan en roer snel door, net zoals wanneer je roerei maakt.
  • Voeg na een paar minuutjes de biefstukblokjes toe (of de spicy tofu, die btw echt heel lekker is. Echt. Your boyfriend won’t notice the difference…) en bak de bief mee.
  • Voeg vervolgens de taugé (ik voeg taugé altijd wat later toe aan al mijn gerechten, zodat het lekker knapperig blijft) en de noedels toe.
  • Giet de saus erbij en roer de Pad Thai goed door. Schep de borden op.
  • Sla met een deegroller wat pinda’s fijn tussen een schone theedoek. Bestrooi de Pad Thai met de pinda’s, koriander en serveer er partjes limoen bij. Glaasje gingerale erbij, hoppa!

Pad Thai - Thaise Keuken
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?