Aziatische biefstuksalade met noedels; voor een lichte maaltijd

Aziatische biefstuksalade met noedels; voor een lichte maaltijd. Deze Aziatische biefstuksalade met noedels, komkommer, radijsjes, sojasaus en sesam is perfect wanneer je geen zin in een zware maaltijd hebt. En maak je voldoende? Dan heb je direct de perfecte lunch om mee naar kantoor te nemen de volgende dag. Heerlijk licht en fris door de limoen en koriander.

Aziatische biefstuksalade met noedels
Aziatische biefstuksalade met noedels
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Aziatische biefstuksalade met noedels; voor een lichte maaltijd

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
10 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 120 gram rijstnoedels
  • 1/2 komkommer
  • 6 radijsjes
  • 2 mooie biefstukken
  • 2 stengels bosui
  • Zwarte, geroosterde sesamzaadjes
  • Gebakken uitjes
  • 1 limoen
  • Handje koriander
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepel sushiazijn
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel wasabipasta

Aziatische biefstuksalade met noedels

Instructies:

  • Kook de rijsnoedels volgens de verpakking en spoel deze af onder koud water. Doe de noedels in kom.
  • Snijd de komkommer in lange dunne reepjes. Snijd ook de radijsjes in kleine plakjes en meng de groente met de de rijstnoedels.
  • Maak een dressing van de sojasaus, sushiazijn, sesamolie, suiker en de wasabipasta. Meng de dressing met de noedelsalade. Leg de noedels op een mooie schaal.
  • Je kunt biefstuk altijd eerst het beste op kamertempratuur laten komen. Dep daarna beide kanten van het vlees even goed met een stukje keukenpapier, en bestrooi de biefstuk met zeezout & verse peper. Verhit olie in de pan en bak de biefstuk aan beide kanten. Laat de biefstuk vervolgens even nagaren in een stukje aluminiumfolie. Hoe lang je de biefstuk bakt, dat is afhankelijk van jouw voorkeur. Ik bak het vlees altijd kort zodat het mooi rood blijft. Snijd de biefstuk in mooie dunne plakjes en leg dit over de noedels heen.
  • Snijd de bosui in mooie dunne ringetjes en strooi de uitjes over de biefstuk heen. Top de salade af met de zwarte, geroosterde sesamzaadjes, gebakken uitjes en verse koriander. Serveer de Aziatische biefstuksalade met noedels met partjes limoen. Wil je liever nog iets meer spicy? Pak dan de fles sriracha saus er even bij.

Aziatische biefstuksalade met noedels
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?