Easy, vega & spicy; penne all’ar­rab­bi­a­ta

Penne all’Arrabiata is een klassieker wereldwijd. Het is easy, vega en spicy. Arrabiata is eigenlijk Italiaans voor woedend, boos en verwijst naar het pepertje in deze pasta…Maar trust me, van deze pasta met tomaatjes, knoflook en verse basilicum wordt niemand boos!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Easy, vega & spicy; penne all’ar­rab­bi­a­ta

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 400 gram penne
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • Goede extra vierge olijfolie
  • Verse basilicum
  • Handje Parmezaanse kaas
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Instructies:

  • Breng een pan water met zout aan de kook. Kook hierin de penne al dente. Wil je weten wanneer je pasta al dente is? Snijd een stukje pasta door midden en kijk of je nog een klein wit randje ziet. Zo ja, dan moet het nog even.
  • Was de tomaatjes en snijd het halve pepertje en de teentjes knoflook fijn.
  • Bak de peper en knoflook in olie en voeg vervolgens de tomaten, zeezout en verse peper toe. Laat ongeveer 7 minuutjes pruttelen.
  • Voeg de penne toe en laat alles bij elkaar nog even een paar minuten pruttelen, zodat de saus lekker in de pasta kan trekken.
  • Schep op en maak af met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas (wat eigenlijk een no go is bij pasta all’ar­rab­bi­a­ta, maar hey…wel lekker). Zin om helemaal loco te te gaan? Serveer de pasta dan met burrata on top!

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?