Pastinaak en Truffelsoep met Ui, knoflook, Truffelolie en Truffelcarpaccio

Pastinaak en Truffelsoep met Ui, knoflook, Truffelolie en Truffelcarpaccio. Dit is één van de meest romige, zachte soepjes die ik ken. Zoete pastinaak, room en dan afgetopt met truffelolie is dit echt een fantastisch voorgerecht. Ik houd trouwens van alles met truffel; truffelchips, truffelworst, truffelmayo, truffelpizza, truffelpasta (oooh shit nu heb ik direct zin in de pasta van Impero Romano, bereid in grote Parmezaanse kaas en afgemaakt met truffel) en dus truffelsoep. Must try!

Pastinaak en Truffelsoep

Een paar weken geleden had ik heel vervelend een PR-tripje voor mijn gewone werk naar Rome (iets met een prachtig middeleeuws kasteel dat omgetoverd wordt tot een trouwlocatie). Ondanks het volle programma vond ik tijd om de oude stad in te gaan, in Trastevere een enorm bord pasta en een flinke homp tiramisu te eten én om een flesje truffelolie en truffelcarpaccio op de kop te tikken. Sindsdien wil ik deze soep al maken.

Truffelcarpaccio

Dat maken is heel makkelijk. Truffelsoep klinkt namelijk een stuk ingewikkelder dan dat het is. Ui en knoflook (de basis van bijna alle soepen in mijn culinaire repertoire), een goede bouillon waar je pastinaak in kookt, even pureren, mengen met room en afmaken met truffelolie en één of twee plankjes zwarte truffelcarpaccio.

Pastinaak en Truffelsoep afgemaakt met truffelolie

Zwarte truffelcarpaccio zijn dun gesneden plakjes zwarte zomertruffel in olijfolie. Het is de trick om ieder gerecht een culinaire twist te geven. Je kunt het serveren bij een soep zoals deze maar ook op een omelet, mayonaise en ooh eigenlijk alles. Love it!

Pastinaak en Truffelsoep

Pastinaak en Truffelsoep is één maar ik heb nog veel meer lekkere soepjes voor je!

Pastinaak en Truffelsoep met Ui, knoflook, Truffelolie en Truffelcarpaccio

Foto’s 2, 3, 4 – credits: Lotte van Uitert

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Pastinaak en Truffelsoep met Ui, knoflook, Truffelolie en Truffelcarpaccio

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 gram pastinaak
  • 700 milliliter bouillon
  • scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 125 milliliter slagroom (nog niet opgeklopt)
  • 1 witte ui
  • 1 laurierblaadje
  • zeezout
  • zwarte peper
  • een paar druppels truffelolie
  • truffelcarpaccio

Pastinaak en Truffelsoep met Ui, knoflook, Truffelolie en Truffelcarpaccio

Instructies:

  • Snipper de ui fijn en fruit deze tien tot vijftien minuten op laag vuur in een beetje olijfolie.
  • Verwarm ondertussen de bouillon.
  • Schil de pastinaak en snijd in grove stukken.
  • Bak dit even mee met de ui en voeg vervolgens de bouillon en het blaadje laurier. Kook de pastinaak in de bouillon in ongeveer 20 minuutjes.
  • Verwijder het laurierblaadje en pureer de pastinaak en bouillon tot een romige massa.
  • Voeg nu de slagroom en witte wijnazijn toe en breng de soep op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
  • Schep de soep vervolgens in de soepkom en maak af met wat druppels truffelolie en op elke soep één of twee stukjes truffelcarpaccio.

Pastinaak en Truffelsoep met Ui, knoflook, Truffelolie en Truffelcarpaccio
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

2 thoughts on “Pastinaak en Truffelsoep met Ui, knoflook, Truffelolie en Truffelcarpaccio