Coquilles gebakken in Knoflookboter met Avocadocrème, Kaviaar(!) en Spek

December is aangebroken en dat wil ik graag vieren door een heerlijk recept voor coquilles met je te delen. Er zijn maar weinig ingrediënten die zo weinig opsmuk nodig hebben als coquilles; wzo boterzacht en smaakvol zijn deze goddelijkheden uit de zee van zichzelf. Voor dit recept heb ik de Coquilles gebakken in Knoflookboter en geserveerd met Avocadocrème, Kaviaar(!) en Spek.  Dé perfecte amuse of voorgerecht voor het kerstdiner!

Coquilles gebakken in Knoflookboter met Avocadocrème, Kaviaar(!) en Spek

Coquilles zijn niet persé goedkoop maar wel heel erg lekker en dat maakt ze nou juist zo speciaal voor de feestdagen. Ik ging nog een stapje verder en maakte dit heerlijke kleine gerechtje af met een lepeltje kaviaar. Love it!

Je bespaart jezelf trouwens een hoop gedoe in de keuken want deze coquilles gebakken in knoflookboter (ook bekend onder de naam Sint-Jakobsschelpen) zijn binnen een paar minuutjes ready to eat. Het enige dat je hoeft te doen is een simpele knoflookboter te maken, de coquilles een paar minuten te bakken en de avocado te pureren en je hebt een hoogwaardig, werkelijk waar goddelijk voorgerechtje!

 

Coquilles gebakken in Knoflookboter met Avocadocrème, Kaviaar(!) en Spek

Mijn coquilles en kaviaar komen bij Terre & Mer vandaan. Zij leveren kwaliteitvis- en vlees aan huis. Het bedrijf was eerst alleen trotse leverancier aan de horeca (variërend van brasseries tot sterrenzaken door heel Nederland) maar door de pandemie hebben ze het ook mogelijk gemaakt voor particulieren om thuis te kunnen genieten van prachtige stukken vlees en vis. Ideaal voor de feestdagen! Ook heel fijn; bij Terre & Mer vinden ze het belangrijk dat de producten van goede komaf zijn. Ze kopen daarom in bij boeren die oog hebben voor het welzijn van hun vee en kiezen op de visafslag voor vissers die verantwoord en duurzaam vissen!

Deze Coquilles gebakken in Knoflookboter zijn perfect voor de feestdagen maar denk ook eens aan één van deze recepten!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Coquilles gebakken in Knoflookboter met Avocadocrème, Kaviaar(!) en Spek

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
5 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

6

Ingrediënten:

  • 6 coquilles
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram roomboter
  • sap ½ limoen
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • kaviaar
  • 1 plak ontbijtspek
  • zeezout
  • zwarte peper

Instructies:

  • Maak eerst een simpele knoflookboter van de roomboter, een uitgeperst teentje knoflook, wat zeezout en zwarte peper.
  • Pureer vervolgens de avocado de crème fraîche, zeezout, zwarte peper en limoensap tot een romige crème.
  • Verwarm een koekenpan en bak hier het stukje spek knapperig in. Haal uit de pan en smelt volgens de knoflookboter in de pan.
  • Dep de coquilles goed droog en bak in ongeveer 1-2 minuten aan beide kanten in de knoflookboter.
  • Schep eerst een flinke schep avocadocrème in de schelp van de coquille of in een mooi kommetje. Leg op iedere schep crème een coquilles. Schep vervolgens een klein schepje kaviaar boven op de coquilles.
  • Verkruimel als laatste het knapperige stukje spek boven de coquilles.

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?