De beste zelfgemaakte Warme Chocolademelk EVER

Mag ik even je aandacht voor de beste zelfgemaakte Warme Chocolademelk EVER. Met slagroom natuurlijk. Nu de donkere winterse dagen voor kerstmis zijn aangebroken, kan dit recept niet op een beter moment komen; want dit is de allerlekkerste versie van warme chocolademelk. Als je dit één keer hebt geproefd, dan koop je nooit meer chocolademelk uit pak, that’s a promise. Ik maak deze chocolademelk al jaren en iedereen is na het eerste hete nipje fan. Wat het geheim is? De combinatie van echte brokken pure- en melkchocolade, volle melk en slagroom én een snuf zout. Natuurlijk toppen we dit warme drankje af met een dikke dot slagroom.

De beste zelfgemaakte Warme Chocolademelk EVER

Is er één smaak in de wereld die nostalgischer is dan warme chocolademelk? Vroeger als kind vond ik het heerlijk als mijn moeder onze een beker gaf na het schaatsen of tijdens een filmavond. We mochten vaak zelf de slagroom toevoegen en probeerden natuurlijk zoveel mogelijk is de kop te krijgen, heerlijk!

De beste zelfgemaakte Warme Chocolademelk EVER
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

De beste zelfgemaakte Warme Chocolademelk EVER

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
2 MIN.
3 MIN.
5 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 400 milliliter volle melk
  • 50 milliliter niet opgeklopte slagroom
  • 40 gram pure chocolade
  • 60 gram melkchocolade
  • snuf zout
  • slagroom als topping

De beste zelfgemaakte Warme Chocolademelk EVER

Instructies:

  • Giet de melk en de niet opgeklopte slagroom in een steelpan en verwarm deze al roerend op laag vuur. Laat de melk en room niet koken.
  • Als de melk is opgewarmd dan voeg je de chocolade in brokken toe, samen met een snufje zout.
  • Blijf roeren totdat alle chocolade is gesmolten. Zet dan het vuur uit en roer nog een minuutje door.
  • Giet de warme chocolademelk in bekers en top af met opgeklopte slagroom.

Optioneel en erg lekker; voeg een beetje kaneel toe als topping.

De beste zelfgemaakte Warme Chocolademelk EVER
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?