Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken ui. Als dit gerecht in een restaurant op de menukaart staat dan bestel ik het direct. Gelukkig kom je het de laatste twee jaar steeds vaker tegen. De stevige textuur die toch verrassend zacht is en de zilte smaak van de Pulpo maakt het echt zo’n lekker gerecht. Normaal gesproken snijdt je de octupustentakels (want Pulpo is octopus) in stukjes en serveer je ze dan, maar ik vond ze te mooi om op te delen en serveerde een enorm bord met rijst, een tomatensalsa, granaatappel, verse kruiden en deze heerlijke pulpo! Het perfecte voorgerecht.
Heb je nog nooit pulpo gemaakt (of misschien zelfs gegeten)? Doen! Het is namelijk easypeasy en zo lekker. Mijn tentakels komen bij Terre & Mer vandaan (zij leveren kwaliteitvis- en vlees aan brasserieën, sterrenzaken én gewoon bij jou aan huis) en zijn al voorgegaard. Dat betekent dat jij niets meer hoeft te doen dan ze een minuut of vijf grillen.
Dit gerecht is het perfecte recept om indruk mee te maken tijdens de feestdagen. Ben jij benieuwd wat, naast deze heerlijke gegrilde pulpo tentakels, mijn favo recepten voor de feestdagen zijn? Ik heb al mijn favorieten voor je op een rijtje gezet!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!