Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken ui

Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken ui. Als dit gerecht in een restaurant op de menukaart staat dan bestel ik het direct. Gelukkig kom je het de laatste twee jaar steeds vaker tegen. De stevige textuur die toch verrassend zacht is en de zilte smaak van de Pulpo maakt het echt zo’n lekker gerecht. Normaal gesproken snijdt je de octupustentakels (want Pulpo is octopus) in stukjes en serveer je ze dan, maar ik vond ze te mooi om op te delen en serveerde een enorm bord met rijst, een tomatensalsa, granaatappel, verse kruiden en deze heerlijke pulpo! Het perfecte voorgerecht.

Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken ui

Heb je nog nooit pulpo gemaakt (of misschien zelfs gegeten)? Doen! Het is namelijk easypeasy en zo lekker. Mijn tentakels komen bij Terre & Mer vandaan (zij leveren kwaliteitvis- en vlees aan brasserieën, sterrenzaken én gewoon bij jou aan huis) en zijn al voorgegaard. Dat betekent dat jij niets meer hoeft te doen dan ze een minuut of vijf grillen.

Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken uic

Dit gerecht is het perfecte recept om indruk mee te maken tijdens de feestdagen. Ben jij benieuwd wat, naast deze heerlijke gegrilde pulpo tentakels, mijn favo recepten voor de feestdagen zijn? Ik heb al mijn favorieten voor je op een rijtje gezet!

Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken ui
Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken uic
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken ui

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
15 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 125 gram pulpo per persoon – voorgegaard
  • 180 gram basmatirijst
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • ½ rode ui
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels goede olijfolie
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • Handje peterselie
  • Handje koriander
  • Gebakken uitjes

Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken ui

Instructies:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  •  Snijd ondertussen de tomaatjes in fijne blokjes. Snipper de halve rode ui en voeg deze samen met de balsamico, olijfolie, granaatappelpitjes en wat fijngesneden peterselie en koriander toe aan de tomaatjes.
  • Grill vervolgens de octupustentakels in ongeveer vijf tot zes minuten in een grillpan gaar. Snijd eventueel in stukken.
  • Schep eerst een flinke schep rijst in een kom, gevolgd door een flinke schep tomaatjes, dan de pulpo tentakels en top af met wat extra verse kruiden en gebakken uitjes.

 

 

 

Gegrilde Pulpo Tentakels met Rijst, Tomaat, Groene Kruiden en Gebakken ui
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?