De allerbeste tonijntartaar

Bestel jij in een sushirestaurant, net als ik, tonijn sashimi? Dan ben jij ook fan van dit recept voor tonijntartaar. Deze heerlijke zachte vis marineer je met soja, sesam, limoen en azijn en perfect samen met de avocado! Verse tonijn haal je bij de visboer of Jumbo Foodmarket. Ik gebruik in dit recept trouwens ook Kwepie. Kewpie is een merk Japanse mayonaise, die net iets zuurder is dan onze Hollandse mayo. Eerst haalde ik dit altijd bij de toko maar de Jumbo Foodmarket verkoopt het nu ook! Als je trouwens je tartaar echt netjes wilt opmaken kun je kookringen gebruiken.

Kewpie is een merk Japanse mayonaise, die net iets zuurder is dan onze Hollandse mayo. Eerst haalde ik dit altijd bij de toko maar de Jumbo Foodmarket verkoopt het nu ook!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

De allerbeste tonijntartaar

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
0 MIN.
15 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 350 verse tonijn 
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sushiazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • sap van een 1/2 limoen
  • 1 rode peper
  • zwarte sesamenzaadjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel (kewpie) mayonaise
  • 1 eetlepel vers geklopte slagroom
  • Sriracha mayo (oranje)
  • 2 avocado’s
  • Verse koriander

Instructies:

  • Snijd de rauwe tonijn in hele, hele kleine blokjes. Hoe fijner, hoe mooier en hoe beter de smaken van de marinade opgenomen kunnen worden. Doe de tonijn in een kom.
  • Snijd de rode peper piepfijn.
  •  Meng in een kommetje de sojasaus, sushiazijn, sesamolie, limoensap en voeg de rode peperstukjes toe.
  • Giet de marinade door de rauwe tonijnblokjes en schep voorzichtig goed om. Dek  af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
  • Meng kwepie mayonaise met de slagroom.
  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd met een mesje voorzicht kleine blokjes in de avocado. Schep de gesneden avocado uit de schil.
  • Pak de kookringen erbij en leg een ring op ieder bord. Nu kun je starten met je tartaartorentjes bouwen. Begin met een laag avocadoblokjes en daarna een laag tonijn. Haal de ring voorzichtig weg en maak je gerecht af met sesamzaadjes, bosuitjes en verse koriander.
  • Trek om het torentje, op het bord, twee mooie strepen van het room/mayonaisemengsel en de oranje sriracha mayo.

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?