Taco’s met garnalen, homemade taco kruiden, spicy salade en avocado

Taco’s met garnalen, homemade taco kruiden, spicy salade en avocado, ik heb weer een zalig Taco Tuesday receptje voor je! Heel simpel (klaar in 20 minuutjes) en echt heel erg lekker. De garnaaltjes zijn kort geroerbakt met homemade tacokruiden (wat echt zoveel makkelijker is om te maken dan je denkt, als je dit één keer doet koop je nooit meer een zakje kruiden daarna) en liggen op een bedje van fijngesneden ijsbergsla, rode kool en bosui, vermengt met zure room en chipotle saus (ik heb deze gebruikt). Samen met romige avocadoblokjes, de spiciness van de chipotle én de frisheid van de salade is dit recept voor Taco’s met garnalen één van mijn favo Taco Tuesday recepten van de laatste tijd! Heerlijk!

Taco's met garnalen, homemade taco kruiden, spicy salade en avocado
Taco's met garnalen, homemade taco kruiden, spicy salade en avocado
Taco's met garnalen, homemade taco kruiden, spicy salade en avocado
Taco's met garnalen, homemade taco kruiden, spicy salade en avocado
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco’s met garnalen, homemade taco kruiden, spicy salade en avocado

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
5 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 200 gram garnalen
  • 8 medium tortilla’s
  • 100 gram fijngesneden ijsbergsla
  • 1/2 rode kool
  • 2 limoenen
  • 1 avocado
  • 3 stengels lente-ui
  • 125 milliliter zure room
  • 2 theelepels chipotle saus
  • handje verse koriander
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • zeezout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Taco's met garnalen, homemade taco kruiden, spicy salade en avocado

Instructies:

  • Snijd de rode kool door de midden en snijd de helft van de rode kool fijn. Meng dit met de fijne ijsbergsla. Snijd ook de lente-ui in ringetjes en voeg deze toe aan de salade.
  • Meng in een kommetje de zure room met de chipotle saus, sap van een halve limoen, zeezout, wat zwarte peper en gesneden koriander. Meng de dressing vervolgens door de salade heen. Houd een klein beetje dressing achter als topping.
  • Verwarm de tortilla’s in de pan.
  • Leg twee tortilla’s boven op elkaar en beleg het midden met 1 of 2 flinke scheppen sla.
  • Snijd de avocado in blokjes en verdeel de blokjes over de tortilla’s.
  • Verwarm nu een scheutje olie en de pan en voeg de garnalen toe. Bestrooi met 2 tot 3 theelepels tacokruiden. De garnalen zijn klaar als ze mooi verkleuren, meestal duurt dit slechts een minuut of 3.
  • Schep nu de garnaaltjes op de tortilla’s en top de tortilla’s af met de overgebleven dressing en wat verse koriander. Serveer met wat partjes limoen.

Taco's met garnalen, homemade taco kruiden, spicy salade en avocado
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?