Makkelijke Griekse Pita met Shoarmavlees, Rode ui en Homemade Tzatziki

Ben jij op zoek naar een makkelijk recept voor doordeweeks? Deze Griekse Pita met Shoarmavlees, Rode ui en Homemade Tzaziki staat in een kwartiertje op tafel en zo lekker. De simpelste dingen zijn dat soms ook gewoon. Simpel en toch mega smaakvol.

In dit geval komt dat vooral door de homemade tzatziki. Deze draai je letterlijk in 5 minuten in elkaar en het maakt een wereld van verschil met gekochte tzatziki.  Deze romige Griekse yoghurt, knoflook en verse dille heeft zoveel smaak, love it! Deze tzatziki is trouwens niet alleen lekker bij dit broodje maar ook als zaterdagavonddip, als dressing of bij gyros.

Homemade tzatziki

Verder heb ik het simpel gehouden, want ik wilde graag een maaltijd die in een kwartiertje op tafel stond. Knapperige ijsbergsla, rode ui en vlees op een lekker broodje. Naast deze Griekse Pita met Shoarmavlees, Rode ui en Homemade Tzatziki meer makkelijke recepten? Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Makkelijke Griekse Pita met Shoarmavlees, Rode ui en Homemade Tzatziki

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
5 MIN.
15 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 4 Griekse pita’s
  • 500 gram shoarmareepjes
  • 100 gram fijngesneden ijsbergsla
  • 1/2 rode ui
  • 250 gram Griekse yoghurt 10%
  • 1 komkommer
  • 1 theelepel azijn
  • 1 klein teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • handje verse dille
  • zeezout
  • zwarte peper

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het shoarmavlees in een pan.
  • Rasp ondertussen de komkommer. Knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de komkommerrasp. Doe de uitgeknepen rasp in een kom en voeg de yoghurt, een uitgeperst teentje knoflook, theelepel azijn, wat zeezout, zwarte peper, een klein scheutje olijfolie en gesneden verse dille toe. Meng alles samen tot een heerlijk verse tzatziki.
  • Snijd de ijsbergsla fijn en de rode ui in halve ringen.
  • Verwarm de pita’s ongeveer 2-3 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Beleg de pita’s met ijsbergsla, shoarmavlees, rode ui en een flinke lepel homemade tzatziki.

 

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

3 thoughts on “Makkelijke Griekse Pita met Shoarmavlees, Rode ui en Homemade Tzatziki

  1. Dit is zo lekker en simpel. Ideaal als je een brakke dag hebt, maar toch beetje gezond wil doen! Wij hadden in plaats van shoarmavlees, kipfilet gedaan met shoarmakruiden, ook een aanrader!