Aardappelknoflookpuree met Salie

Deze aardappelknoflookpuree met salie is de allerlekkerste aardappelpuree allertijden. Het is een makkelijk, mega lekker bijgerechtje met zachte knoflook, een klontje boter en op smaak gebracht met zeezout, zwarte peper, nootmuskaat en knapperige salie. Met dit gerecht kun je niet de mist ingaan.

Aardappelknoflookpuree met Salie

Deze superromige aardappelknoflookpuree met salie hoort gewoon op een kersttafel thuis! Heerlijk met gevulde kalkoen, spruitjes met feta of een stoofpeertjestaart. Juist omdat deze versie door knapperige salie en de knoflook extra smaakvol is. Die knoflook heb ik eerst een tijd in de oven gepoft, waardoor het niet meer zo sterk van smaak is en smeerbaar wordt. Heerlijk!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Aardappelknoflookpuree met Salie

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
35 MIN.
45 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 1 bol knoflook
  • verse salie
  • melk
  • zeezout
  • zwarte peper
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • klontje roomboter
  • scheutje azijn

Aardappelknoflookpuree met Salie

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het topje van de teen knoflook af en zet de bol in een ovenschaal. Besprenkel de knoflookbol met olijfolie en zeezout. Zet de bol ongeveer 35-40 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de aardappelen.
  • Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en bak daar de salie knapperig in.
  • Haal de aardappelen van het vuur en giet af. Stamp de aardappelen met behulp van een pureestamper fijn.
  • Haal de knoflook uit de oven en knijp de teentjes uit. Voeg de toe aan de aardappelen. Voeg ook de salie, een klontje boter, klein scheutje melk, wat zeezout, zwarte peper en nootmuskaat toe. Stamp alles samen tot een romige puree.

Aardappelknoflookpuree met Salie
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?