Geroosterde Spruitjes met Honing, Feta en Amandelschaafsel

Geroosterde Spruitjes met Honing, Feta en Amandelschaafsel. Nee, niet meteen weer vertrekken, dit is echt zo goed. Als je mij twintig jaar geleden had vertelt dat ik ooit spruitjes lekker zou gaan vinden, dan had ik je voor gek verklaard. En zeker met honing en feta heb je een fantastisch, makkelijk en smaakvol bijgerechtje voor de feestdagen te pakken! Het is de perfecte combi van zout (door de feta) en zoet (door de honing) en ze zijn heel lekker crispy!

Geroosterde spruitjes met honing

De marinade van deze spruitjes is wat hem zo lekker maakt en daarvoor mengde ik olijfolie, witte wijnazijn, honing en mosterd met elkaar. Vervolgens heb ik spruitjes met de marinade overgoten en ze op smaak gebracht met zeezout en zwarte peper. Daarna heb ik ze in ongeveer een minuut of twintig (dat verschilt natuurlijk een klein beetje per oven) knapperig gebakken.

Geroosterde spruitjes met honing

Dus probeer je jeugdtrauma te vergeten. Zoals met heel veel groente is de trick om ze te roosteren in plaats van te koken. Ik doe het met bloemkool, broccoli, prei, wortelen….stuk voor stuk veel lekkerder uit de oven!

Zoek je naast deze geroosterde spruitjes met honing meer inspiratie voor lekkere recepten tijdens de feestdagen? Ik heb alle kerstrecepten in één handig overzichtje gezet!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Geroosterde Spruitjes met Honing, Feta en Amandelschaafsel

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
20 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 gram spuitjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels mosterd
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 75 gram feta
  • 25 gram amandelschaafsel

Geroosterde spruitjes met honing

Instructies:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Spoel de spruitjes schoon en verwijder indien nodig de kontjes. Snijd de spruitjes dan door midden.
  • Meng in een kom één eetlepel olijfolie, één eetlepel witte wijnazijn, de twee eetlepels honing en twee theelepels mosterd met elkaar.
  • Doe gehalveerde spruitjes in een kom, bestrooi met zeezout en zwarte peper en de dressing. Meng goed door elkaar.
  • Stort de spruitjes dan op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de spruitjes in 15-20 minuten gaar in de oven.
  • Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel tot het mooi is verkleurd. Schud het schaafsel geregeld door.
  • Haal de spruitjes uit oven en verkruimel de feta erover. Top af met het amandelschaafsel.

 

 

 

 

Geroosterde spruitjes met honing
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

2 thoughts on “Geroosterde Spruitjes met Honing, Feta en Amandelschaafsel