Chai Rolls met romig koffieglazuur

Holy shit! Het is geen geheim dat ik gek ben op makkelijke cinnamon rolls, maar deze versie met Chai kruiden én een mega romig koffieglazuur, zijn denk ik de beste die ik ooit heb gemaakt. En ik weet het, het is januari en iedereen zit aan de wortels maar hey: I’m pregnant, this is my craving, deal with it (and thank me later!). Want ook als je niet zwanger bent kan deze natte, saaie maand wel wat comfortfood gebruiken.

Chai Rolls met romig koffieglazuur

Ik gebruik eigenlijk bijna altijd croissantdeeg uit de supermarkt om cinnamon rolls te maken. Natuurlijk kan je all the way gaan en ook zelf het deeg maken (bij bijna ieder ander recept heeft dat altijd mijn sterke voorkeur), maar als het op deze ontbijtrolls aankomt vind ik dat toch altijd heel veel moeite voor weinig extra smaak. Zeker als je net wakker bent.

Chai Rolls met romig koffieglazuur

Als vulling voor de rolls gebruik ik geen gewone kaneelboter maar een Chai boter waar je hele huis zalig door gaat ruiken. Kaneel, gember, kardemom en nootmuskaat. Maar gek genoeg is de Chai boter niet eens het geheime ingrediënt, dat deze rolls echt fantastisch maakt. Dat is namelijk het glazuur.

Chai Rolls met romig koffieglazuur

Dik, romig koffieglazuur met een vleugje vanille. Loopt het water je al in de mond? Terecht. Dit glazuur is denk ik de allerlekkerste topping die ik ooit heb gemaakt. Roomboter, creamy monchou (roomkaas), vanille extract (en dan het liefst deze), een shot espresso en kaneel. En dan lekker dik uitgesmeerd over die goddelijk geurende Chai rolls? Veeg mij maar op.

Chai Rolls met romig koffieglazuur

More rolls! Maak ook eens deze makkelijke cinnamon rolls en vanille swirl buns met witte chocoladetopping.

 

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Chai Rolls met romig koffieglazuur

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
15 MIN.
30 MIN.

Porties:

6

Ingrediënten:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 150 gram roomboter (2x 75 gram)
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 100 gram monchou (roomkaas)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 shot espresso
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Chai Rolls met romig koffieglazuur

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertempratuur zijn.
  • Meng voor de Chai kruiden: 1 theelepel kardemompoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels kaneel en een theelepel nootmuskaat.
  • Meng 2/3 van de Chai kruiden met 75 gram roomboter. Bewaar de rest van de kruiden.
  • Rol het croissantdeeg uit en knijp het deeg bij de kartelrandjes samen, zodat er een lange lap ontstaat. Smeer deze in met de Chai boter en rol daarna voorzichtig weer (via de korte zijde) op tot een kleine dikke rol. Snijd hier voorzichtig (en met een scherp mes) zes rolletjes van.
  • Smeer een bakblik in met wat overgebleven boter en leg hier de zes rolls in. Afbakken maar!
  • Maak nu het romige koffieglazuur. Meng hiervoor de andere 75 gram roomboter met de monchou, 1 theelepel vanille extract, 1 theelepel kaneel, een shot espresso, snufje zout en de poedersuiker met de mixer tot een romige crème. Te dun? Voeg dan meer poedersuiker toe.
  • Haal de rolls uit de oven en bestrooi wat overgebleven Chai kruiden. Laat heel even afkoelen.
  • Besmeer de Chai Rolls met het romige koffieglazuur en geniet!

Chai Rolls met romig koffieglazuur
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Chai Rolls met romig koffieglazuur.