Makkelijke, mini appelbommetjes met pindakaas & kaneel

Dat ik van makkelijke recepten houd was je misschien al opgevallen. En deze mini appelbommetjes met pindakaas en kaneel zijn heel erg lekker én staan echt binnen no time op tafel. Het recept ontstond eigenlijk per ongeluk. Ik was pulled pork empanadas aan het maken en er bleven allemaal randjes bladerdeeg over. Die rolden we uit en vulden we met pindakaas, stukjes appel en kaneel, zodat er een soort mini appeltaartje ontstond. Even afbakken in de oven, een drupje stroop en wat poedersuiker et voilà! Lekker bij een grote cappuccino of een kopje verse gemberthee.

Makkelijke, mini appelbommetjes met pindakaas & kaneel

Je kunt allerlei variaties bedenken op deze mini appelbommetjes, bijvoorbeeld door rozijnen toe te voegen. Of vervang de pindakaas door jam en de appel door frambozen. Heerlijk!

Makkelijke, mini appelbommetjes met pindakaas & kaneel
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Makkelijke, mini appelbommetjes met pindakaas & kaneel

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
20 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • Leftover bladerdeeg (of anders ongeveer 3 velletjes voor ongeveer 10 bolletjes)
  • 1 appel
  • Pindakaas
  • Kaneelpoeder
  • 1 ei
  • Poedersuiker
  • Stroop

Makkelijke, mini appelbommetjes met pindakaas & kaneel

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd met een mesje kleine cirkels uit (gebruik eventueel een klein glaasje of kommetje om mooie ronde cirkels te maken).
  • Smeer precies in het midden van het bladerdeeg een heel klein beetje pindakaas.
  • Snijd de appel in hele fijne stukjes en leg een klein beetje op de pindakaas. Bestrooi de appel vervolgens met kaneel.
  • Vouw de buitenkant van het bladerdeeg voorzichtig naar binnen, om de appel heen en druk bij elkaar aan de bovenkant. Leg de bommetjes op de bakplaat.
  • Kluts een eitje los. Bestrijk de appelbommetjes met wat ei, zodat ze straks een mooie kleur krijgen.
  • Bak de mini appelbommetjes in ongeveer 15 tot 20 minuten af in het midden van de oven.
  • Geef ieder bommetje vervolgens een klein druppeltje stroop en bestrooi naar wens met poedersuiker. De mini appelbommetjes met pindakaas en kaneel zijn het allerlekkerste als ze nog warm zijn!

Makkelijke, mini appelbommetjes met pindakaas & kaneel
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?