Mini spinaziestrudels met feta en pesto

Mini spinaziestrudels met feta en pesto. Deze mini spinaziestrudels met feta en pesto zijn echt mega lekker. Normaal gesproken maak ik de grote variant van deze lekkere spinaziepakketjes, door 8 vellen bladerdeeg aan elkaar te plakken maar deze kleine strudeltjes zijn net zo lekker en makkelijk uit te delen. Dat maakt ze ook geschikt als voorgerechtje!

Mini spinaziestrudels met feta en pesto

Mother of these tiny ones

Je kunt ook kiezen voor de big ass strudel en die na het afbakken aan tafel in plakjes snijden. Leg in dat geval 8 velletjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Laat de randjes een beetje overlappen. Druk de randjes voorzichtig aan zodat er één grote lap ontstaat. Smeer in het midden het bladerdeeg lekker in met pesto. Leg vervolgens het volledige blok feta op de pesto. Spinazie on top en eventueel wat stukjes zongedroogde tomaat en pijnboompitjes. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg over de feta en spinazie heen en je strudel dicht tot een pakketje. Insmeren met ei en 25-30 minuten afbakken en voilà. Een grote spinaziestrudel. You’ve got a big one!

Mini spinaziestrudels met feta en pesto

Mother of these tiny ones

Je kunt ook kiezen voor de big ass strudel en die na het afbakken aan tafel in plakjes snijden. Leg in dat geval 8 velletjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Laat de randjes een beetje overlappen. Druk de randjes voorzichtig aan zodat er één grote lap ontstaat. Smeer in het midden het bladerdeeg lekker in met pesto. Leg vervolgens het volledige blok feta op de pesto. Spinazie on top en eventueel wat stukjes zongedroogde tomaat en pijnboompitjes. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg over de feta en spinazie heen en je strudel dicht tot een pakketje. Insmeren met ei en 25-30 minuten afbakken en voilà. Een grote spinaziestrudel. You’ve got a big one!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Mini spinaziestrudels met feta en pesto

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
30 MIN.
40 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 8 vellen roomboter bladerdeeg
  • potje groene pesto
  • verse spinazie
  • 1 plak verse feta
  • 1 ei
  • Eventueel extra: geroosterde pijnboompitjes of zongedroogde tomaatjes

Mini spinaziestrudels met feta en pesto

Instructies:

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 185 graden.
  • Leg de vellen bladerdeeg op een bakplaat en laat 10 minuten ontdooien. Besmeer vervolgens het midden het bladerdeeg met een dotje pesto.
  • Bak de mini spinaziestrudels met feta en pesto af in ongeveer 25-30 minuten.
  • Roerbak de spinazie in de pan tot het geslonken is en voeg eventueel op het laatst de pijnboompitjes toe. Laat de spinazie goed uitlekken.
  • Verkruimel boven ieder velletje bladerdeeg wat verse feta en schep vervolgens wat spinazie er op. Vouw de randjes van het bladerdeeg dicht zodat er pakketjes ontstaan. Smeer de spinaziestrudels in met ei, zodat ze straks een mooie kleur krijgen.

Mini spinaziestrudels met feta en pesto
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?