Speculaas cheesecake met Tony Chocolonely chocoladesaus en speculaascrumble

Voor alle cheesecake liefhebbers in Nederland; dit is de Sint edition! Het heerlijk avondje komt er bijna weer aan, dus tijd voor een heerlijk receptje met speculaas. Een romige cheesecake, een bodem van speculaas (springvorm van ø20 cm), een belachelijk lekkere chocoladesaus van Tony Chocolonely karamel zeezout en slagroom én een speculaascrumble. Zelfs al ome Willem jouw lootje weer getrokken heeft, kan niets Sinterklaasavond meer verpesten.

Verwarm de oven op 150 graden. Verkruimel met je hand de bloem, koude boter (in blokjes) met de suiker, verkruimelde speculaas en een snufje zout tot een crumble. Bekleed de bakplaat met bakpapier en stort de crumble er op. Bak in 30 minuten af in de oven.

Smelt de halve Tony Chocolonely reep in een pannetje en giet de slagroom erbij. Roer goed door.

Giet de chocoladesaus over de cheesecake en bestrooi ruim met de speculaascrumble. Laat de cheesecake het liefst nog 3 uur in de koelkast staan! Heerlijk voor Sinterklaasavond!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Speculaas cheesecake met Tony Chocolonely chocoladesaus en speculaascrumble

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
30 MIN.
30 MIN.
60 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 300 gram speculaaskoekjes
  • 50 gram gesmolten boter
  • 500 gram monchou
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel koek & speculaaskruiden
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1/2 reep Tony Chocolonely karamel zeezout
  • 125 milliliter opgeklopte slagroom
  • 75 gram speculaas
  • 50 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 75 gram boter
  • snufje zout

Instructies:

  • Voor de bodem verkruimel je de speculaaskoekjes. De makkelijkste manier is om dit met een keukenmachine te doen (en een kom met een doek eroverheen en de staafmixer) maar voor wie agressie problemen kwijt moet, gebruik een schone theedoek en een deegroller en start met slaan. Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier (voor de mensen die voor het eerst aan het bakken slaan; bakpapier op de bodem, springvorm erop en dan pas rondom uitknippen).
  • Meng de boter met de koekjes en stort alles in de springvorm. Druk gelijkmatig aan zodat er een mooie bodem ontstaat.
  • Voor de goddelijke vulling meng je de monchou, Griekse yoghurt en suiker met 1,5 eetlepel citroensap, het zakje vanillesuiker en de koek- & speculaaskruiden. Schep het mengsel op de speculaasbodem en zet alvast in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 150 graden. Verkruimel met je hand de bloem, koude boter (in blokjes) met de suiker, verkruimelde speculaas en een snufje zout tot een crumble. Bekleed de bakplaat met bakpapier en stort de crumble er op. Bak in 30 minuten af in de oven.
  • Smelt de halve Tony Chocolonely reep in een pannetje en giet de slagroom erbij. Roer goed door.
  • Giet de chocoladesaus over de cheesecake en bestrooi ruim met de speculaascrumble. Laat de cheesecake het liefst nog 3 uur in de koelkast staan! Heerlijk voor Sinterklaasavond!

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?