Romige tiramisu dip, klaar in 5 minuten!

Ik ben absoluut gek op makkelijke receptjes en deze romige tiramisu dip is in 5 minuten klaar. Een heerlijk easy receptje; je klopt alles even op en vervolgens kan iedereen dit toetje lekker oplepelen met een lange vinger (of drie!) Je serveert deze tiramisu dip in leuke glaasjes of koffiekopjes en dippen maar.

Tiramisu dip, klaar in 5 minuten

Tip voor een alcoholic version
Wil je graag je favo koffielikeur toevoegen? Roer dan 4 eetlepels door de crème voordat je de slagroom toevoegt. Bijvoorbeeld Amaretto, Marsala of (mijn nieuwste ontdekking) Liquor 43.

Toch ook nog een kleine waarschuwing. Hoewel dit recept geen alcohol nodig heeft, is dit gerecht nog steeds niet geschikt voor zwangere vrouwen. Er zitten namelijk wel rauwe eieren in verwerkt.

Tiramisu dip, klaar in 5 minuten
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Romige tiramisu dip, klaar in 5 minuten!

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 125 milliliter verse slagroom
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 500 gram mascarpone
  • Cacaopoeder
  • Lange vingers
  • Bramen
  • Optioneel: 4 eetlepels van je favo koffielikeur, bijvoorbeeld Amaretto, Marsala of (mijn nieuwste ontdekking) Liquor 43.

Tiramisu dip, klaar in 5 minuten

Instructies:

  • Klop de slagroom met ongeveer 15 gram suiker, net niet stijf (het mag een beetje lobbig zijn).
  • Splits de eieren. Je hebt alleen het eigeel nodig (wil je graag iets met de eiwitten doen, dan kun je altijd nog een merengue overwegen).
  • Klop de eierdooiers met de rest van de suiker tot een romige crème (minuutje of 5 kloppen of lekker de keukenmachine het werk voor je laten doen). Roer de mascarpone even los met een vork en voeg in delen toe aan het eigeel.
  • Spatel als laatste voorzichtig de slagroom door het mengsel tot het een mooi geheel is.
  • Vul leuke glaasjes of koffiekopjes met het mengsel en strooi met een zeef wat cacaopoeder on top. Serveer met de lange vinger waar iedereen dit goddelijke mengsel mee op kan lepelen. Ik heb bij deze romige tiramisu dip nog wat bramen geserveerd!

Tiramisu dip, klaar in 5 minuten
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?