Normaal ben ik pro easy meals maar soms wil je gewoon een beetje indruk maken. Met deze zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen maak je die indruk op iedereen, van die knappe buurman tot je moeder of dat ene mede-foodie vriendinnetje. En eerlijk is eerlijk, zo moeilijk is het nou ook weer niet om te maken. Verwacht geen traditionele pasta maar een bijzondere smaakcombinatie. Het zwart in de pasta is trouwens inktvisinkt en je kunt deze bijzondere pasta op veel verschillende plekken krijgen, waaronder bij één van mijn lievelingswinkels; Dille & Kamille.
* Eetbare viooltjes zijn verkrijgbaar bij de Hanos, waar het op dit moment, vanwege de coronacrisis, mogelijk is om als particulier gewoon binnen te lopen!
Verwarm boter in een koekenpan bak de champignons mooie bruin. In een andere pan bak je in roomboter de salieblaadjes knapperig. Schep de salieblaadjes met een schuimspaan uit de pan. Bak vervolgens de garnalen roze in de achtergebleven boter en bestrooi met wat zeezout en verse peper.
Maak de borden. Draai de pasta om een vork heen tot kleine nestjes en leg een stuk of 4 – 5 kleine nestjes van boven naar beneden op het bord. Bestrooi met de gebakken paddenstoelen en garnalen. Schep wat kerrieschuim over het geheel (zet eventueel vlak voor het serveren de staafmixer nog even aan) en maak het geheel af met salieblaadjes en eetbare viooltjes. Bestrooi de zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen met zeezout en verse peper.
* Eetbare viooltjes zijn verkrijgbaar bij de Hanos, waar het op dit moment, vanwege de coronacrisis, mogelijk is om als particulier gewoon binnen te lopen!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!