Zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen

Normaal ben ik pro easy meals maar soms wil je gewoon een beetje indruk maken. Met deze zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen maak je die indruk op iedereen, van die knappe buurman tot je moeder of dat ene mede-foodie vriendinnetje. En eerlijk is eerlijk, zo moeilijk is het nou ook weer niet om te maken. Verwacht geen traditionele pasta maar een bijzondere smaakcombinatie. Het zwart in de pasta is trouwens inktvisinkt en je kunt deze bijzondere pasta op veel verschillende plekken krijgen, waaronder bij één van mijn lievelingswinkels; Dille & Kamille.

* Eetbare viooltjes zijn verkrijgbaar bij de Hanos, waar het op dit moment, vanwege de coronacrisis, mogelijk is om als particulier gewoon binnen te lopen! 

Zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen
Zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen

Verwarm boter in een koekenpan bak de champignons mooie bruin. In een andere pan bak je in roomboter de salieblaadjes knapperig. Schep de salieblaadjes met een schuimspaan uit de pan. Bak vervolgens de garnalen roze in de achtergebleven boter en bestrooi met wat zeezout en verse peper.

Maak de borden. Draai de pasta om een vork heen tot kleine nestjes en leg een stuk of 4 – 5 kleine nestjes van boven naar beneden op het bord. Bestrooi met de gebakken paddenstoelen en garnalen. Schep wat kerrieschuim over het geheel (zet eventueel vlak voor het serveren de staafmixer nog even aan) en maak het geheel af met salieblaadjes en eetbare viooltjes. Bestrooi  de zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen met zeezout en verse peper.

* Eetbare viooltjes zijn verkrijgbaar bij de Hanos, waar het op dit moment, vanwege de coronacrisis, mogelijk is om als particulier gewoon binnen te lopen! 

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
10 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 150 gram zwarte pasta
  • 200 gram bevroren garnalen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 milliliter paddenstoelenbouillon
  • 1 sjalot
  • 10 gram bloem
  • 4 gram kerriepoeder
  • 50 milliliter wijn
  • salie
  • roomboter
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Eetbare viooltjes (optioneel)

Zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen

Instructies:

  • Haal de garnalen een uur voor gebruik uit de vriezer en laat ontdooien in een kom koud water.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de verpakking. Al dente betekent trouwens gewoon beetgaar en er is een heel handig trucje om te checken of je pasta al dente is. Schep een stukje pasta uit de pan, snijd het doormidden en kijk of je nog een klein witje randje ziet. Zo ja, dan moet de pasta nog even. Zo niet, dat is de pasta beetgaar. Giet de pasta af en roer er wat olijfolie doorheen om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.
  • Maak de paddenstoelenbouillon klaar volgens de verpakking. Voor het kerrieschuim snipper je het sjalotje. Verwarm wat roomboter in een hoge pan en fruit het sjalotje. Voeg het kerriepoeder toe en daarna beetje bij beetje de bloem. Er ontstaat nu een soort papje, wat je afblust met de witte wijn. Nu kun je beetje bij beetje de paddenstoelenbouillon gaan toevoegen. Blijf ondertussen echt goed roeren. Schuim vervolgens met de staafmixer de kerriesaus op tot het schuimt.
  • Verwarm boter in een koekenpan bak de champignons mooie bruin. In een andere pan bak je in roomboter de salieblaadjes knapperig. Schep de salieblaadjes met een schuimspaan uit de pan. Bak vervolgens de garnalen roze in de achtergebleven boter en bestrooi met wat zeezout en verse peper.
  • Maak de borden. Draai de pasta om een vork heen tot kleine nestjes en leg een stuk of 4 – 5 kleine nestjes van boven naar beneden op het bord. Bestrooi met de gebakken paddenstoelen en garnalen. Schep wat kerrieschuim over het geheel (zet eventueel vlak voor het serveren de staafmixer nog even aan) en maak het geheel af met salieblaadjes en eetbare viooltjes. Bestrooi  de zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen met zeezout en verse peper.

Zwarte pasta met kerrieschuim en garnalen
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?