Sushiwraps met tonijn, avocado en wasabi-mayonaise

Ik heb echt zo’n lekker receptje voor je! Dit gerechtje is één van mijn favorieten so far; sushiwraps met gemarineerde verse tonijn, avocado en wasabi-mayonaise, crème fraîche, nori crackers, sushi gember, sesam en gebakken uitjes. Ik denk oprecht dat dit één van de lekkerste receptjes is die ik in lange tijd heb gemaakt, dus een must try! Alle ingrediënten zijn trouwens gewoon bij de Appie verkrijgbaar, inclusief die goddelijke Nori crackers (deze zijn lekker)!

Sushiwraps met tonijn

Je kunt voor dit gerechtje natuurlijk ook andere rauwe vissoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld zeebaars of zalm. Kies je eigen favoriet. Ga het liefst wel naar een visboer en zorg dat je goede kwaliteit vis in huis haalt. En ja ik weet dat tonijn best aan de prijs is maar het maakt bij dit gerechtje echt een wereld van verschil!

Sushiwraps met tonijn
Sushiwraps met tonijn

Je kunt voor dit gerechtje natuurlijk ook andere rauwe vissoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld zeebaars of zalm. Kies je eigen favoriet. Ga het liefst wel naar een visboer en zorg dat je goede kwaliteit vis in huis haalt. En ja ik weet dat tonijn best aan de prijs is maar het maakt bij dit gerechtje echt een wereld van verschil!

Sushiwraps met tonijn
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Sushiwraps met tonijn, avocado en wasabi-mayonaise

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
23 MIN.
2 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 1 pak gordita’s
  • 300 gram rauwe tonijn
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 avocado
  • Handje rucola
  • 100 gram sojaboontjes
  • Nori crackers
  • Sushi gember
  • Gebakken uitjes
  • Verse koriander
  • Zware sesamzaadjes
  • Wasabi-mayonaise
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 0,5 eetlepel sushi azijn

Sushiwraps met tonijn

Instructies:

  • Maak een marinade van de sojasaus, sesamolie en sushiazijn. Snijd de tonijn in mooie dunne blokjes en schep de om in de marinade. Zet even aan de kant en maak de rest van de wrapjes klaar.
  • Verwarm de gordita’s volgens de verpakking en leg naast elkaar op een grote plank. Roer de crème fraîche los en besmeer de gordita’s rijkelijk met de crème. Beleg vervolgens met rucola, sojaboontjes en plakjes avocado.
  • Beleg je sushiwraps met de gemarineerde tonijn en sushigember. Leg vervolgens een paar nori crackers on top en bestrooi de wraps met gebakken uitjes en zwarte sesamzaadjes.
  • Maak het gerechtje af met de wasabi-mayonaise en klaar zijn je sushiwraps! Perfect voor als je een niet te stoppen sushi craving hebt, maar niet te moeilijk wilt doen!

Sushiwraps met tonijn
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?