Romige Eton Mess met Meringues (vegan!)

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Abbot Kinney’s.

Een Eton Mess is een echte klassieker in ons gezin. Het is lekker, heel makkelijk om te maken (no-bake) en iedereen die je dit romige dessert voorschotelt vraagt altijd verrukt wat er in zit. Nou verschilt dat bij ons iedere keer want we maken graag speciale edities. In de herfst maken we een variant met abrikozenjam en bramen, met Sinterklaas gebruiken we pepernoten en met kerst gaan we voor een klassieke versie. Of toch niet? Deze versie is namelijk volledig vegan!

Vegan Eton Mess met meringues

Mijn cappuccino’s drink ik al jaren graag met sojamelk en tegen een ontbijtje van soja- of kokosyoghurt met granola, blauwe bessen en kaneel zeg ik ook geen nee. Minder zuivel eten helpt me om een opgeblazen gevoel te voorkomen. Ook probeer ik niet iedere dag vlees te eten en zoveel mogelijk biologische producten te kopen. De smaak van deze producten is vaak veel beter, naast dat ze minder conserveermiddelen en toevoegingen bevatten die schadelijk voor ons zijn. Toen Abbot Kinney’s me uitdaagde om mijn standaard te flippen, wist ik meteen dat ik dat met onze familieklassieker, een Eton Mess, wilde doen.

Abbot Kinney's Vegan Eton Mess

Deze Eton Mess is opgebouwd uit koekjes (amandelspeculaas is vegan), romige plantaardige Griekse yoghurt, jam, blauwe bessen én vegan meringues!

Vegan meringues zijn echt super makkelijk om te maken! Het is enige dat je nodig hebt is een blikje kikkererwten, een citroen, suiker en een paar uurtjes tijd. Je laat de kikkererwten uitlekken en het vocht is vervolgens de basis voor je meringue. Je klopt het op met suiker, wat citroensap en rasp en bakt je meringues in een paar uurtjes op lage tempratuur in de oven af.

Vegan Eton Mess met meringues

De kikkererwten heb je voor deze vegan Eton Mess niet meer nodig maar het is wel lekker om er een knapperige snackje van te maken. Check dit receptje voor geroosterde chipotle kikkererwten anders even.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Romige Eton Mess met Meringues (vegan!)

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
240 MIN.
245 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 350 gram kikkererwten
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 350 milliliter Abbot kinney’s Coco greek style natural
  • 250 gram amandelspeculaas
  • 3 eetlepels frambozen- of aardbeienjam
  • handje blauwe bessen

Vegan Eton Mess met meringues

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Rasp de citroen en pers de vrucht vervolgens uit.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Voeg hier een toetjelepel citroensap aan toe.
  • Klop in een foodprocessor of in een kom het kikkererwtensap op. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en vervolgens het rasp van de limoen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hier 8 gelijke hoopjes van het schuim op. Bak de meringues vervolgens in 3 uur af in de oven. Laat daarna nog ongeveer een uurtje afkoelen en sla ze dan aan stukjes.
  • Verkruimel tussen een theedoek (of nog beter; in een foodprocessor) de amandelspeculaas tot gruis.
  • Now, Get messy. Bouw je Eton Mess op door eerst koekkruimels in een glas te doen, daar bovenop wat verkruimelde meringue. Dan een paar lepels Abbot kinney’s Coco greek style, gevolgd door een lepeltje jam.
  • Herhaal deze stappen en top af met een handje blauwe bessen.

Vegan Eton Mess met meringues
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?