Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Abbot Kinney’s.
Een Eton Mess is een echte klassieker in ons gezin. Het is lekker, heel makkelijk om te maken (no-bake) en iedereen die je dit romige dessert voorschotelt vraagt altijd verrukt wat er in zit. Nou verschilt dat bij ons iedere keer want we maken graag speciale edities. In de herfst maken we een variant met abrikozenjam en bramen, met Sinterklaas gebruiken we pepernoten en met kerst gaan we voor een klassieke versie. Of toch niet? Deze versie is namelijk volledig vegan!
Mijn cappuccino’s drink ik al jaren graag met sojamelk en tegen een ontbijtje van soja- of kokosyoghurt met granola, blauwe bessen en kaneel zeg ik ook geen nee. Minder zuivel eten helpt me om een opgeblazen gevoel te voorkomen. Ook probeer ik niet iedere dag vlees te eten en zoveel mogelijk biologische producten te kopen. De smaak van deze producten is vaak veel beter, naast dat ze minder conserveermiddelen en toevoegingen bevatten die schadelijk voor ons zijn. Toen Abbot Kinney’s me uitdaagde om mijn standaard te flippen, wist ik meteen dat ik dat met onze familieklassieker, een Eton Mess, wilde doen.
Deze Eton Mess is opgebouwd uit koekjes (amandelspeculaas is vegan), romige plantaardige Griekse yoghurt, jam, blauwe bessen én vegan meringues!
Vegan meringues zijn echt super makkelijk om te maken! Het is enige dat je nodig hebt is een blikje kikkererwten, een citroen, suiker en een paar uurtjes tijd. Je laat de kikkererwten uitlekken en het vocht is vervolgens de basis voor je meringue. Je klopt het op met suiker, wat citroensap en rasp en bakt je meringues in een paar uurtjes op lage tempratuur in de oven af.
De kikkererwten heb je voor deze vegan Eton Mess niet meer nodig maar het is wel lekker om er een knapperige snackje van te maken. Check dit receptje voor geroosterde chipotle kikkererwten anders even.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!