No Bake Appeltaart Roos

Ben jij op zoek naar een no bake taart? Deze No Bake Appeltaart Roos is super makkelijk om te maken, smaakt heerlijk en staat binnen 20-25 minuten op tafel! Met een heerlijke koekbodem van Bastogne, een romige vanille-monchoucrème en zoetzure appeltjes on top. Dus alleen maar lusten en geen lasten? Dan is deze taart perfect!

No Bake Appeltaart Roos

Ik ben gek op No Bake taarten (wat me trouwens er aan herinnert dat ik ook nog een fantastische No Bake cheesecake recept op de plank heb liggen die ik echt met je moet delen), omdat ze zo lekker makkelijk zijn. Het enige dat je nodig hebt voor een heerlijke bodem zijn verkruimelde koekjes en gesmolten boter. Met boter zorg je ervoor dat de koekkruimels aan elkaar blijven plakken. Goed aandrukken en klaar is je No Bake taartbodem.

No Bake Appeltaart Roos

Een romige vulling is de volgende stap. Ik gebruik graag monchou; zacht, romig en luchtig. Monchou is gemaakt van magere melk en room en zorgt (zeker met wat Griekse yoghurt) voor een ultra smeuïge, romige boter. Samen met een lepeltje vanille extract (deze van Nielsen-Massey is mijn lievelings) is het echt een fantastische crème.

Wat deze taart zo indrukwekkend maakt is de topping van appelrozenblaadjes on top. Deze heb ik heel dun gesneden (met behulp van een mandoline, maar ook een scherp mes volstaat) en even verwarmt met water, suiker en citroensap. Zo verkleuren de appeltjes niet én worden ze zacht en dus wat buigzaam. Zo kun je makkelijker een mooie ronde roos maken.

Krijg je door deze No Bake Appeltaart Roos zin in nog meer zoetigheid! Dan heb ik nog veel meer lekker zoete recepten voor je!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

No Bake Appeltaart Roos

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
25 MIN.
0 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 1 pak Bastogne koekjes
  • 50 gram boter
  • 300 gram monchou
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 8 appels
  • sap van 1 citroen
  • water
  • 3 eetlepels suiker
  • poedersuiker

No Bake Appeltaart Roos

Instructies:

  • Vet een ronde springvorm in met boter of bakspray en bekleed daarna met bakpapier.
  • Verkruimel de Bastognekoekjes heel erg fijn.
  • Smelt de boter en meng dit door de koekjes. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.
  • Meng nu de monchou met de Griekse yoghurt en het vanille extract tot een romige crème.
  • Snijd alle appeltjes in hele dunne plakjes. Als je deze in huis hebt dan kun je het beste een mandoline gebruiken. Doe alle plakjes appel in een pannetje met flink wat water, het sap van 1 citroen en 3 grote eetlepels suiker. Verwarm de appelschijfjes even op het vuur. Ze hoeven niet te koken, alleen maar een beetje zacht worden, zodat ze buigzaam zijn.
  • Haal de bakvorm met koekbodem uit de koelkast en smeer eerst de monchou crème gelijkmatig uit over de koek.
  • Nu kun je starten met het maken van je roos. Werk van buiten naar binnen en zorg dat de appelpartjes elkaar steeds een beetje overlappen.
  • Bestrooi je No Bakke Appeltaart Roos met poedersuiker.

No Bake Appeltaart Roos
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?