Traybake met Geitenkaas, Tomaatjes, Courgette en Aardappeltjes

Ben jij op zoek naar een traybake recept? Deze supermakkelijke Traybake met Geitenkaas, Tomaatjes, Courgette en Aardappeltjes ontstond per ongeluk toen ik op een maandagavond allemaal leftovers bij elkaar gooide. Ik dacht; ‘als het met de Finse Fetapasta zo goed uitpakt, waarom dan niet met geitenkaas en aardappeltjes. Het resultaat; een heerlijke, gezonde traybake vol met groente.

Traybake met Geitenkaas

Ik roosterde aardappeltjes, tomaatjes, dikke stukken courgette, rode ui en knoflook met een dikke plak geitenkaas in de oven. De geitenkaas wordt heerlijk zacht, zo zacht dat je het als een lekkere saus met de teentjes knoflook en tomaat door de aardappels en groente kunt mengen. Zo krijg je een fantastische warme aardappel/groentesalade

Traybake met Geitenkaas

Meer inspiratie voor recepten met kaas in de oven? Naast deze Traybake met Geitenkaas en de ‘klassieke Finse Fetapasta’ heb ik ook dit receptje voor een Fetapasta maar dan met spinazie en pesto voor je!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Traybake met Geitenkaas, Tomaatjes, Courgette en Aardappeltjes

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
25 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

Ingrediënten:

  • 500 gram kleine aardappeltjes
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 125 gram geitenkaas
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • handje verse salie blaadjes

Traybake met Geitenkaas

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de aardappeltjes (met schil) ongeveer 10 minuutjes voor.
  • Snijd de rode ui in grove stukken, net als de courgette.
  • Leg in een bakblik in het midden de plank geitenkaas. Verdeel daar de tomaatjes, aardappeltjes, stukken rode ui, courgette, teentjes knoflook (in de schil)) in. Besprenkel alles met wat olijfolie, zeezout, zwarte peper en de gedroogde oregano en wat blaadjes salie. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Haal de ovenschaal uit de oven, knijp de teentjes knoflook uit en prak alles door elkaar heen.

Traybake met Geitenkaas
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?