Bloemkoolpizza met Pesto, Geitenkaas en Prosciutto

Ben je op zoek naar een recept voor gezonde pizza? Deze Bloemkoolpizza met Pesto, Geitenkaas en Prosciutto is mega lekker en er zitten (zonder dat je er maar iets van terug proeft) stiekem meer veggies in verstopt dan in een normale pizza. Ook fijn; de pizza staat in 15 minuten op tafel.

Bloemkoolpizza met Pesto, Geitenkaas en Prosciutto

Bij mijn vriendin Nikki is het iedere laatste vrijdag van de maand cocktailavond en tijdens één van die avondjes kreeg ik een soortgelijke bloemkoolpizza voorgeschoteld. Ik was meteen verkocht; pesto crème fraîche is echt een fantastische, romige, smaakvolle vervanging van bekende tomatensaus. Trouwens de bloemkoolbodempizza haal ik gewoon bij de Albert Heijn!

Bloemkoolpizza met Pesto, Geitenkaas en Prosciutto

Deze pizza is sowieso één grote romige goddelijkheid. Naast de creamy saus heb ik namelijk zachte geitenkaas op de pizza gedaan, die na het afbakken heerlijk smeuïg wordt. Dat in combinatie met ze zoute prosciutto maakt dit echt één van mijn favoriete pizza’s!

PS. vergeet niet om de rand van de pizza met olijfolie met knoflook en zeezout in te smeren voor de lekkerste korst ever!

Bloemkoolpizza met Pesto, Geitenkaas en Prosciutto

Ik heb trouwens nog veel meer recepten voor een makkelijke maaltijd voor je!

Bloemkoolpizza met Pesto, Geitenkaas en Prosciutto
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Bloemkoolpizza met Pesto, Geitenkaas en Prosciutto

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
10 MIN.
15 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 2 bloemkoolpizza’s
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 grote eetlepel groene pesto
  • 100 gram geitenkaas
  • 50 gram Prosciutto crudo
  • 125 gram champignons in plakjes
  • handje rucola
  • olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • knoflookpoeder

Bloemkoolpizza met Pesto, Geitenkaas en Prosciutto

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de crème fraîche met de pesto en smeer hier de bodem van de bloemkoolpizza’s mee in.
  • Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de pizza. Voeg ook de Prosciutto crudo toe.
  • Meng een scheutje olijfolie met een snufje zeezout en knoflookpoeder en smeer hier vervolgens de randen van de pizza mee in.
  • Bak de pizza in 10 minuten af in de oven.
  • Bestrooi met een handje verse rucola en zwarte peper.

Bloemkoolpizza met Pesto, Geitenkaas en Prosciutto
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?