Deze homemade lemon curd is echt één van mijn guilty pleasures. Of eigenlijk zijn scones dat en daar hoort lemon curd (en clotted cream) gewoon bij. Het lijkt een beetje op een jam maar het is een dikke pasta van citroen. Heerlijk op deze pannenkoeken (gemaakt met de handige 1, 2,3 pannenkoekenregel), scones, een merengue of taart. Oké eigenlijk op alles.
De lemon curd blijft 2 weken goed in de koelkast. In een uitgekookte weckpot kun je de lemon curd zelfs een jaar bewaren op een donkere plek buiten de koelkast.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!