Homemade lemon curd

Deze homemade lemon curd is echt één van mijn guilty pleasures. Of eigenlijk zijn scones dat en daar hoort lemon curd (en clotted cream) gewoon bij. Het lijkt een beetje op een jam maar het is een dikke pasta van citroen. Heerlijk op deze pannenkoeken (gemaakt met de handige 1, 2,3 pannenkoekenregel), scones, een merengue of taart. Oké eigenlijk op alles.

Homemade lemon curd

De lemon curd blijft 2 weken goed in de koelkast. In een uitgekookte weckpot kun je de lemon curd zelfs een jaar bewaren op een donkere plek buiten de koelkast.

Homemade lemon curd
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Homemade lemon curd

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
10 MIN.
20 MIN.

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 2 citroenen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten boter
  • 2 eieren

Homemade lemon curd

Instructies:

  • Rasp de schil van de citroenen en pers ze daarna uit. Je hebt ongeveer 130 milliliter citroensap nodig.
  • Doe de zest van de citroenen, de suiker en boter bij elkaar. Kluts de twee eitjes los en voeg toe aan de andere ingrediënten.
  • Verwarm alle ingrediënten au bain-marie. Zet het vuur niet te hoog en laat langzaam alles smelten. Blijf ondertussen rustig roeren. Voeg het sap pas op het laatste moment toe.
  • Giet alles in een schaal om te laten af koelen. De lemon curd dikt hierna nog verder in.
  • Doe alles in een potje en klaar is kees. Super easy, homemade lemon curd.

Homemade lemon curd
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Homemade lemon curd.