Earl Grey Citroen Cake

Earl Grey Citroen Cake. Een lekkere moist cake met een zachte citrusachtige smaak. Ik heb de melk in het beslag even kort verwarmd en daarna ongeveer 20 minuten de Earl Grey thee laten intrekken. Earl Grey thee is een Britse zwarte thee, op smaak gebracht met bergamotolie en gewonnen uit de schil van de vruchten van de citrusplant Bergamot. De combinatie met citroen versterkt de citrussmaak, wat een heerlijke frisse cake oplevert. Dit in combinatie met een vulling en topping van roomkaas, gesmolten witte chocolade en Lemon Curd is echt to die for. Ik heb de cake afgewerkt met bloemen en schijfjes citroen!

Earl Grey Citroen Cake
Earl Grey Citroen Cake
Earl Grey Citroen Cake
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Earl Grey Citroen Cake

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
80 MIN.
40 MIN.
120 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 160 milliliter melk
  • 2 theebolnetjes met verse Earl Grey thee of 2 theezakjes Earl Grey thee
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram kristalsuiker
  • 170 gram roomboter
  • 200 gram tarwebloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 300 gram Philadelphia roomkaas
  • 60 gram witte chocolade
  • 2 dessertlepels Lemon Curd
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gram roomboter

Earl Grey Citroen Cake

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt een heel klein beetje boter in de magnetron en vet hiermee een bakvorm met een doorsnede van 20 centimeter in.
  • Breng in een pannetje de melk aan de kook, met hierin de theebolletjes (of zakjes) Earl Grey Thee. Zet het vuur uit en laat vervolgens de melk 20 minuten afkoelen.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten met de kristalsuiker stijf, tot er pieken ontstaan.
  • Klop in een andere kom (of de foodprocessor) de roomboter met de witte basterdsuiker in een paar minuten luchtig. Klopt dan één voor één de eierdooiers er door heen. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder en een mespunt zoet toe en meng alles.
  • Voeg nu beetje bij beetje de melk door het beslag.
  • Boen de citroen schoon en rasp de helft. Voeg het citroenzest toe aan het beslag.
  • Spatel als laatste voorzichtig de eiwitten luchtig door het beslag en schep het beslag in de bakvorm.
  • Bak de cake in 40 minuten gaar. De exacte tijd hangt (zoals bij iedere cake) een beetje van je oven af. Gebruik een satéprikker om te checken of de cake klaar is. Steek de satéprikker dan voorzicht in de cake, als hij droog er weer uit komt is de cake klaar.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm. Laat de cake op een taartrooster verder afkoelen.
  • Tijd om het glazuur te maken. Smelt eerst de witte chocolade au bain marie tot het gesmolten is.
  • Meng in de foodprocessor of met de mixer de roomboter met de poedersuiker. Voeg vervolgens de roomkaas en de lemon curd toe. Rasp de citroen verder en voeg ook hier het zest van een halve citroen toe. Meng als laatste de witte chocolade door het glazuur/vulling.
  • Meng de boter met de poedersuiker tot een romige crème, dit kan enkele minuten duren.
  • Zet het glazuur/vulling 3 kwartier in de koelkast
  • Voor de finishing touch: snijd de afgekoelde taart voorzicht door de midden en schep een flinke laag van de vulling op de taart. Strijk mooi af en leg nu de tweede helft er boven o
  • Besmeer met een mes de buiten kan van de taart met het glazuur. Ook bovenop komen een paar scheppen glazuur, welke je mooi kan afstrijken.
  • Decoreer de Earl Grey Citroen Cake met bloemen of schijfjes citroen.

Earl Grey Citroen Cake
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?