Geroosterde sinaasappel met burrata en granaatappel

Geroosterde sinaasappel met burrata en granaatappel, misschien niet direct een voor de hand liggende combinatie. But I promise: oh zo lekker! Een bordje vol fris, zoet en zuur en dan een bol van die heerlijke, romige burrata on top. Kennie beter toch?!

Sinaasappel

Dit gerechtje kwam tot stand door een overdosis fruit en een overdosis verveling in de dagen vlak voor mijn bevalling van Juul. Met niets anders om handen dan lekker experimenteren in de keuken en wachten op mijn mini-mensje, bedacht ik me dat als warme ananas, appel, peer en perzik heerlijk smaken, dat vast ook voor sinaasappel zal gelden. En ik had gelijk.

Geroosterde sinaasappel met buratta

In plaats van een toetje (waar je vaak als eerste aan denkt bij warm fruit) maak ik er een hartig gerechtje van, dat goed op zijn plek is als voorgerechtje tijdens een etentje of als bijgerecht (in plaats van een salade). Dikke vette must try!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Geroosterde sinaasappel met burrata en granaatappel

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
5 MIN.
20 MIN.

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 1 bol buratta
  • scheut olijfolie
  • scheut ahornsiroop
  • zeezout
  • zwarte peper
  • handje granaatappelpitjes

Geroosterde sinaasappel met buratta

Instructies:

  • Pel de schil van de sinaasappels en snijd deze in mooie plakjes. Je kunt ook een grapefruit toevoegen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hier de plakjes sinaasappel kort aan beide kanten in. Bestrooi licht met zeezout en zwarte peper en voeg op het laatst een klein scheutje ahornsiroop toe.
  • Laat de bol burrata uitlekken.
  • Leg de plakjes geroosterde sinaasappel in een kom, plaatst de burrata on top, scheur open, besprenkel met wat olijfolie, zeezout en zwarte peper. Bestrooi met granaatappelpitjes.

Geroosterde sinaasappel met buratta
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Geroosterde sinaasappel met burrata en granaatappel.