Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen

Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen; perfect voor een zomerse doordeweekse avond. Ik gebruik kipfilet in dit stoofpotje, waardoor het maar 30 minuutjes op hoeft te staan. Comfort food in de zomer, je kunt iedereen blij maken met dit toegankelijke gerecht. De zoete smaak van de perziken past heel goed bij de sappige kip. Verder vindt je de essentiële stoofpot ingrediënten; knoflook, ui en wortel in dit recept maar ook citroen! Wat niet alleen zorgt voor een goede tegenhanger van de perziken maar ook een extra zomers smaakje geeft aan deze stoofpot! Heerlijk!

Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen

Het recept voor deze stoofpot ontstond ‘per ongeluk’ op een doordeweekse dag. Ik had geen zin om boodschappen te doen en besloot te koken met wat we in huis hadden. De perziken die op de fruitschaal lagen, de kip uit de vriezer, prei die nog in de koelkast lag en de fles witte wijn die nog openstond van het weekend ervoor. Knoflook, uien en kruiden heb ik altijd in huis, net als rijst. De keuze was snel gemaakt; dit moest een easy en quick zomerse kipstoof worden.

Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen

Wil jij naast deze Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen nog meer inspiratie voor zomerse recepten?

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
30 MIN.
40 MIN.

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 citroen
  • 4 (wilde) perziken
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortels
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 glas witte wijn
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 150 gram rijst naar keuze

Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen

Instructies:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Verhit olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin eerst de ui glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee.
  • Snijd de kipfilet in stukken en bestrooi met zeezout en zwarte peper.
  • Bak de kipfilet even mee in de pan tot de buitenkant een beetje bruin kleurt.
  • Snijd de prei in ringen en was deze goed. Laat uitlekken in een vergiet en voeg dan toe aan de pan. Bak even mee.
  • Snijd de wortels in plakjes en voeg toe aan de pan.
  • Snijd nu de perziken in plakjes en voeg toe aan de stoof. Snijd ook de citroen in partjes en doe deze bij de rest.
  • Schenk de wijn bij de stoof en voeg wat zeezout, zwarte peper, de tijm en het laurierblaadje toe.
  • Doe de deksel op de pan en stoof de kip in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  • Haal je stoofpotje van het vuur en check of de kip mooi gaar is. Verwijder dan het laurierblaadje, de takjes tijm en eventueel de schillen citroen.
  • Serveer je zomerse stoofpotje met rijst en eventueel nog een extra partje citroen.

Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen.