Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen; perfect voor een zomerse doordeweekse avond. Ik gebruik kipfilet in dit stoofpotje, waardoor het maar 30 minuutjes op hoeft te staan. Comfort food in de zomer, je kunt iedereen blij maken met dit toegankelijke gerecht. De zoete smaak van de perziken past heel goed bij de sappige kip. Verder vindt je de essentiële stoofpot ingrediënten; knoflook, ui en wortel in dit recept maar ook citroen! Wat niet alleen zorgt voor een goede tegenhanger van de perziken maar ook een extra zomers smaakje geeft aan deze stoofpot! Heerlijk!
Het recept voor deze stoofpot ontstond ‘per ongeluk’ op een doordeweekse dag. Ik had geen zin om boodschappen te doen en besloot te koken met wat we in huis hadden. De perziken die op de fruitschaal lagen, de kip uit de vriezer, prei die nog in de koelkast lag en de fles witte wijn die nog openstond van het weekend ervoor. Knoflook, uien en kruiden heb ik altijd in huis, net als rijst. De keuze was snel gemaakt; dit moest een easy en quick zomerse kipstoof worden.
Wil jij naast deze Zomerse Kipstoof met Perzik, Prei en Citroen nog meer inspiratie voor zomerse recepten?
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!