OMG wat is dit lekker. Een Klassieke Steak Tartare maar dan niet van gewone biefstuk maar van hertenbiefstuk. Ik gek op klassieke gerechten maar door te kiezen voor hert in plaats van rund geef ik gerechtje net iets meer luxe en precies dat wil je natuurlijk tijdens de feestdagen. Hertenbiefstuk is botermals, heel erg fijn van structuur en het heeft (in tegenstelling tot vaak veel andere wildgerechten) een milde smaak.
Ik maak mijn steak tartare al jaren op dezelfde manier; met kappertjes, zoetzure augurk, ui en een marinade van mayonaise, ketchup, mosterd, tabasco, en paprikapoeder en limoensap. Uiteraard maak ik dit gerechtje af met een kakelverse eierdooier on top; extra smeuïg!
Wijntip: schenk bij de steak tartare een heerlijke Barolo. Dat is een krachtige wijn, die fantastisch bij rood vlees smaak.
Mijn bief voor mijn Klassieke Steak Tartare komt bij Terre & Mer vandaan. Zij leveren kwaliteitvis- en vlees aan brasserieën, sterrenzaken én dus ook gewoon bij jou aan huis. Ik kan Terre & Mer echt aanraden. Naast deze hertenbiefstuk zaten er ook coquilles in het pakket (die ik bakte in knoflookboter en serveerde met avocado crème), octopustentakels (waar ik ook een heel fijn voorgerecht mee maakte) en zeebaars (check deze zeebaarstartaar) en echt alles was zo lekker vers!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
Ik snijd mijn steak tartare altijd fijn en gebruik geen machines. Zo zorg je ervoor dat je vlees zijn textuur behoud.
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!