Zeebaarstartaar met Ananas en Zoete Aardappel

Deze zeebaarstartaar met ananas en zoete aardappel is een restaurantwaardig gerechtje waar jij tijdens de feestdagen heel goed mee voor de dag kunt komen! De zeebaars is gegaard in zuur (limoensap) en eigenlijk is dit dus een ceviche in een ander jasje. De zure vis smaakt heerlijk met frisse, gebakken ananas en blokjes zoete aardappel!

Zeebaarstartaar met Ananas en Zoete Aardappel

Ceviche is een gerecht uit de Peruaanse keuken, rauwe vis in een marinade met als hoofdingrediënt citroen- of limoensap. Naast het zure sap heb je eigenlijk gewoon de vrije hand om met je ceviche te doen wat je wilt. Voor een goede ceviche heb je vooral (net als bij sushi) goede, verse vis nodig. Ik bestelde mijn zeebaars bij Terre & Mer, zodat de vis al mooi gefileerd was. Het enige dat ik hoefde te doen was de vis van de huid af halen en fijn snijden. Vervolgens heb ik de vis gegaard in limoensap, met ui en rode peper. Het resultaat; een intense, frisse smaak!

Zeebaarstartaar met Ananas en Zoete Aardappel
Zeebaarstartaar met Ananas en Zoete Aardappel
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Zeebaarstartaar met Ananas en Zoete Aardappel

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 300 gram verse zeebaars
  • 2 schijven ananas
  • 200 gram zoete aardappelblokjes
  • 1 rode ui
  • sap van 5 limoenen
  • 1 eetlepel zout
  • 1 rode peper voor garnering
  • handje koriander

Zeebaarstartaar met Ananas en Zoete Aardappel

Instructies:

  • Rooster de zoete aardappelblokjes in 20 minuutjes in de oven.
  • Bak ondertussen de schuiven ananas in de pan tot ze verkleuren.
  • Fileer de zeebaars en snijd deze in hele fijne stukjes.
  • Pers de limoenen uit.
  • Snijd de helft van de rode ui in kleine blokjes, net als de rode peper.
  • Meng de vis met de rode ui en de rode peper. Voeg dan het limoensap en de zout toe en meng alles voorzichtig met elkaar. Je gaart nu de vis in het zuur. Zie je de vis al wit worden? Dat betekent dat je het aan het garen is.
  • Maak nu je Zeebaars Tartaar op. Het fijnste is om een kookring te gebruiken. Begin met een schijf ananas, dan wat blokjes zoete aardappel en dan de zeebaars.
  • Garneer met een halve ring rode ui, een pepertje en wat verse koriander.

 

 

 

 

Zeebaarstartaar met Ananas en Zoete Aardappel
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?