Geitenkaas Cocktail met Vijgendip, Zongedroogde Tomaat en Serranoham

Deze Geitenkaas Cocktail met Vijgendip, Zongedroogde Tomaat en Serranoham, also know as het makkelijkste dinnerparty voorgerecht ever! Perfect voor als jij je gasten meerdere gangen voor wilt schotelen maar niet úúúúren in de keuken wilt staan. Serveer dit voorgerechtje in mooie glaasjes, want het is juist heel juist heel leuk om de inhoud goed te kunnen zien.

Geitenkaas Cocktail met Vijgendip

Je bouwt de cocktail in beetjes op. Op de bodem komt een dot vijgendip. Ik gebruikte de vijgendip van Voets (nospon), want deze is echt te lekker! Ik haal hem altijd bij de delicatessen zaak bij ons om de hoek maar Crisp verkoopt de dip ook.

Geitenkaas Cocktail met Vijgendip

Ik heb dit gerechtje al heel vaak gemaakt tijdens etentjes en tijdens de feestdagen. Het fijne is namelijk dat het zo’n gerechtje is dat eigenlijk iedereen heel erg lekker vindt. De combinatie van zoete aromatische vijgen, nootachtige rucola, romige geitenkaas en zongedroogde tomaten is heerlijk.

Geitenkaas Cocktail met Vijgendip

De eerste keer dat ik deze cocktail at was ik meteen verkocht maar de credits voor dit gerechtje zijn niet voor mij maar voor mijn vriendinnetje en medefoodie Anja. Jarenlang hadden we een eetclubje waarbij we samenkwamen, viergangen voor elkaar kookten en wijn dronken. Toen we begonnen waren we alle twee nog broekjes in de keuken, Anja kocht nog gepofte aardappels die je in de magnetron klaar moest maken (ik proef nog de yoghurtsaus) en ik knipte plaatjes uit de Allerhande. Door de jaren heen steeg het niveau van onze Eetclub en veel eerste keren zijn voorbij gekomen. Van coquilles, dé Boeuf Bourguignon van Julia Child tot chocoladetaart met rode wijn. Er waren ook missers (ik denk even terug aan mijn creatie van kip met chocolade en entrecote met koffie) maar we hebben vooral heel vaak heel erg goed gegeten. Toen Anja ook nog eens wijncursussen ging volgen was het feestje helemaal compleet. Zeker omdat er mét korting geregeld een fles Chateauneuf du Pape of een goede Barolo op tafel kwam te staan.

Geitenkaas Cocktail met Vijgendip

Dit gerechtje doet het heel goed tijdens de feestdagen omdat a. heel veel mensen het lekker vinden en b. het easypeasy is om te maken. Sterker nog, je kunt het gewoon in de middag voorbereiden en tijdens het serveren top je de cocktail alleen even af met wat Crema Balsamico. Wil je naast deze Geitenkaas Cocktail met Vijgendip meer inspiratie doen voor op de feestdagen? Ik heb alle recepten voor je op een rijtje gezet!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Geitenkaas Cocktail met Vijgendip, Zongedroogde Tomaat en Serranoham

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
0 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 8 theelepels vijgendip
  • 2 eetlepels met stukjes gedroogde abrikoos
  • Handje rucola
  • 2 eetlepels met stukjes zongedroogde tomaat
  • een paar pijnboompitjes
  • 4 plakken serranoham
  • 75 gram geitenkaas
  • zeezout
  • zwarte peper
  • Crema balsamico

Geitenkaas Cocktail met Vijgendip

Instructies:

  • Brokkel de geitenkaas in stukjes. Snijd de abrikoos in kleine blokjes en doe hetzelfde met de zongedroogde tomaten. Scheur de serranoham in kleine stukjes.
  • Maak nu de salade op. Begin met een twee theelepels vijgendip per persoon in een glas of kom. Voeg dan in ieder glas een handje rucola toe. Dan afwisselend de geitenkaas, wat stukjes abrikoos, zongedroogde tomaat, serranoham en pijnboompitjes.
  • Maak af met zeezout, zwarte peper en crema balsamico.

Geitenkaas Cocktail met Vijgendip
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?