Salade van Watermeloenradijs, Avocado, Serranoham en Burrata

Salade van watermeloenradijs, avocado, serranoham en burrata. Ik tikte bij de boodschappenapp Crisp watermeloenradijs op de kop (echt hoor, wat verkopen ze niet?) en maakte met wat leftovers uit de koelkast deze prachtige maar simpele lunchsalade. Ik kreeg op Instagram echt ontzettend veel reacties op dit mooie gerechtje, tijd dus om het receptje online te zetten!

 

 

Watermeloenradijs

In Nederland denken we vaak dat deze radijs Japans is maar hij komt eigenlijk uit China (hoewel ik hem in Japan onwijs veel ben tegengekomen, dus ik snap de verwarring wel). Aan de buitenkant lijkt het een simpel meiraapje maar de binnenkant is echt sensationeel met allerlei kleuren roze en doet verdacht veel aan een watermeloen denken. De smaak is minder waterig dan een gewone radijs en minder aards en met een beetje een pittige nasmaak. Ik houd hier echt heel erg van. De stevige bite in combinatie met romige avocado en burrata én het zout van de ham maakt het echt een heerlijke salade!

Salade van Watermeloenradijs

Ken jij Crisp trouwens nog niet? Ik heb een code voor je waarmee je €15,- korting krijgt op je eerste boodschappen!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Salade van Watermeloenradijs, Avocado, Serranoham en Burrata

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
0 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 1 watermeloenradijs
  • 1 bolletje burratini
  • 4 plakken serranoham
  • 1 avocado
  • klein beetje olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper

Salade van Watermeloenradijs

Instructies:

  • Snijd de watermeloenradijs in dunne plakjes.
  • Scheur de burratini in stukjes. Scheur ook de serranoham in kleinere stukjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd alvast dunne plakjes en haal die met behulp van een lepel in de schil.
  • Maak trapsgewijs je salade op. Dus leg een plakje watermeloenradijs op een bordje, plaats er een plakje avocado op, ham en dan wat burratini.
  • Besprenkel met olijfolie, zeezout en zwarte peper.

Salade van Watermeloenradijs
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?