Romige burrata salade met vijgencréme

Misschien dat het je al is opgevallen hoor, maar ik ben dus fan van burrata, het romige zusje van mozzarella. Dit saladerecept heeft een perfecte balans van smaken; romige burrata, zoute parmaham, frisse tomaatjes, nootachtige rucola én vijgencrème. In plaats van vijgencrème kun je trouwens ook verse vijgen gebruiken natuurlijk! Serveer deze romige burrata salade bij een romige citroenpasta of citroenkip!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Romige burrata salade met vijgencréme

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
0 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 1 Bol burrata
  • Flinke hand rucola
  • 5 – 6 plakjes parmaham
  • Vijgenjam
  • Handje romaatjes
  • Crema di balsamico
  • Goede olijfolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Gedroogde Italiaanse kruiden

Instructies:

  • Verdeel de rucola in een mooie saladekom en besprenkel met olijfolie, zeezout en verse peper.
  • Frommel de plakjes parmaham tot soort nestjes en druk op verschillende plekken tussen de salade. Scheur de burrata in stukjes en verdeel ook deze over de salade, samen met de gehalveerde romaatjes.
  • Verdeel de vijgencrème in dotjes over de salade en top af met een klein beetje creme di balsamico en wat gedroogde Italiaanse kruiden. Buon Appetito!

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?