Goddelijke burrata broodjes

Een hele zomerlang at ik deze broodjes ooit; ik dacht dit is het lekkerste wat ik ooit heb geproefd. Het brood is gebakken in olie en knoflook, de burrata is romig, de tomaatjes fris en de crème di balsamico maakt het helemaal af. Maak dit wonderlijke hapje als voorgerecht, b-day bite of als een side bij een goed bord pasta.

Burrata is een mozzarella met room, wat tegenwoordig gewoon bij de Appie of Jumbo te krijgen is. Een soort hemelse substantie waar we, zoals zo vaak op foodiegebied, de Italianen extreem dankbaar voor mogen zijn.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Goddelijke burrata broodjes

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
10 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • Goede olijfolie
  • Bol burrata
  • 1 dikke teen knoflook
  • Cherrytomaatjes
  • Crème di balsamico
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Verse basilicum

Instructies:

  • Meng de olijfolie met een geperst teentje knoflook, zout en peper. Snijd het stokbrood en smeer met een kwast beide zijden van ieder broodje in met de olie
  • Bak in een grillpan (of gewone koekenpan) op laag vuur de broodjes knapperig. Leg ze op een houten plank.
  • Verdeel met een lepeltje de burrata over de broodjes.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes en bestrooi de broodjes ermee.
  • Breng de broodjes op smaak met zeezout en verse peper. Knijp boven ieder broodje een beetje crème di balsamico uit en maak het geheel af met een blaadje verse basilicum.

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?