Chocolade & Espresso mousse met maar 4 ingrediënten

Deze chocolade & espresso mousse met maar 4 ingrediënten is het perfecte, supermakkelijke dessert voor jouw homemade cuisine! Zo ontzettend smaakvol én perfect voor Valentijnsdag! Een heerlijke romige chocolademousse gemaakt met maar 4 basis ingrediënten; Nutella, slagroom, espressopoeder en vanille-extract. The perfect treat! Je kunt de mousse trouwens prima een dag of zelfs 2 dagen van te voren maken.

Chocolade & Espresso mousse
Chocolade & Espresso mousse

Doe de chocolademousse in schaaltjes en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast. Je kunt de mousse trouwens prima een dag of zelfs 2 dagen van te voren maken.

Chocolade & Espresso mousse

Schaaf vlak voor het serveren wat chocoladekrullen en strooi deze over de mousse. Decoreer deze chocolade heerlijkheid met wat frambozen en eventueel nog wat slagroom. En klaar is je chocolade & espresso mousse met maar 4 ingrediënten! Wedden dat je gaat genieten van ieder hapje?!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Chocolade & Espresso mousse met maar 4 ingrediënten

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 100 milliliter slagroom (35% vet – te koop bij de Jumbo en Albert Heijn)
  • 150 gram Nutella
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels espressopoeder
  • snuf zeezout
  • chocolade om te krullen van te schaven (ik gebruikte Tony Chocolonely karamel zeezout)
  • frambozen voor garnering

Chocolade & Espresso mousse

Instructies:

  • Verwarm de Nutella ongeveer 30 seconden in de magnetron op 600 watt en laat vervolgens ongeveer 5 minuten afkoele
  • Klop ondertussen de slagroom in de keukenmachine op tot het een beetje begint te pieken. Klop nog niet te ver door. Voeg de Nutella toe aan de slagroom en voeg het espressopoeder en vanille-extract toe, net als een snufje zeezout. Meng alles nog even goed door tot je een mooie mousse hebt. Niet te ver doorkloppen hoor, dan gaat de chocolade zich scheiden van de room.
  • Doe de chocolademousse in schaaltjes en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast. 

Chocolade & Espresso mousse
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Chocolade & Espresso mousse met maar 4 ingrediënten.