Orzo met Boerenkool, Paddenstoelen en Citroenpesto

Heb jij ook zo’n zin om lekker gezond te doen? Ik heb genoten van alle uitgebreide diners, kaasfondues, wijntjes en kaasplankjes in december maar ik merk dat ik nu ook weer crave naar lichtere maaltijden, meer veggies en gewoon overall even op de gezonde tour. Dat betekent natuurlijk niet dat ik ook maar een centimeter wil inleveren op smaak. Gelukkig hoeft dat met deze Orzo met Boerenkool, Paddenstoelen en Citroenpesto ook niet. Rijk aan voedingstoffen en mega smaakvol door de citroenpesto én verse mozzarella.

Ken jij orzo al? Ik noem het altijd Griekse pasta en dat klopt ook wel. Het is een pastasoort die veel voorkomt in de Griekse en Turkse keuken, hoewel het op het eerste gezicht misschien een beetje lijkt op grote rijstkorrels. Deze pastasoort heeft absoluut een lekkere bite!

Orzo met Boerenkool, Paddenstoelen en Citroenpesto

De pesto in dit gerecht is natuurlijk de echte smaakmakker. Je kunt deze natuurlijk kopen en vervolgens op smaak brengen met vers citroensap maar zelf pesto maken is heel leuk en makkelijk. Met de juiste ingrediënten draai jij in 3 minuten een eigen pesto in elkaar. Mijn lievelingsreceptje voor homemade pesto staat uiteraard ook op de site.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Orzo met Boerenkool, Paddenstoelen en Citroenpesto

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
15 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 200 gram orzo
  • 1 bouillonblokje
  • 350 gram boerenkool
  • 250 gram paddenstoelenmix
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 3 eetlepels basilicumpesto
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper

Instructies:

  • Breng een pannetje water aan de kook en laat hier het bouillonblokje in oplossen.
  • Voeg de orzo toe en kook deze 7 minuten in de bouillon. Giet af en zet aan de kant.
  • Snijd de paddenstoelenmix in kleinere stukjes. Snipper ook het uitje en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan.
  • Fruit op laag vuur het gesnipperde uitjes ongeveer een minuut of vijf tot de snippers glanzen. Zo komt de smaak goed los. Voeg na 3 minuten de knoflook toe.
  • Doe de paddenstoelen ook in de pan en bak deze een minuut of 4 mee. Voeg nu de boerenkool toe en laat deze slinken.
  • Meng de orzo door de paddenstoelen en boerenkool.
  • Maak de basilicumpesto (er staat een heel lekker receptje op de site). Voeg het sap van een halve citroen toe aan de pesto en voeg deze toe aan de pan. Meng alles goed door en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  • Schep de orzo met boerenkool op en top af met wat verse mozzarella blokjes.
  • Bon appetit!

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

2 thoughts on “Orzo met Boerenkool, Paddenstoelen en Citroenpesto