Easy peasy, basilicumpesto maak je gewoon zelf

Heb jij zo’n handige staafmixer met een hakmolenkom? Dan is het echt zo easy om zelf een heerlijke basilicumpesto te maken! Met Parmezaanse kaas, goede olijfolie, noten en basilicum creëer je de beste pastabasis of broodspread evah. Easy peasy. Lekker op een broodje met zongedroogde tomaatjes en parmaham of in een pasta met courgette, kip, champignons en citroen.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Easy peasy, basilicumpesto maak je gewoon zelf

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • Basilicum plantje
  • Handje walnoten
  • Handje hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zeezout
  • zwarte oeoer
  • Goede olijfolie extra vierge

Instructies:

  • Ben je er klaar voor? Komt ie; pluk het plantje kaal. Doe de basilicumblaadjes, noten, knoflook en kaas in de hakmolenkom en voeg zeezout, verse peper en olijfolie toe. Zet de de staafmixer op de kom en maal alles fijn tot een gladde massa. Voeg olie toe indien nodig en maal weer fijn. 

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?