Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte

Dit heerlijke, romige drankje heet Golden Milk en is super gezond voor je. Maar Golden Milk is veel meer dan een lekker, cosy drankje. Het staat ook wel bekend als een Kurkuma Latte omdat het hoofdingrediënt kurkuma is. Je komt kurkuma veel tegen in de Aziatische keuken, maar ook al eeuwen in de ayurvedische geneeskunde. Kurkuma is namelijk één van de gezondste specerijen in de wereld, met super veel voordelen. Zo helpt het het je bij afvallen (doordat het een positief effect heeft op verlaging van het bloedsuikerniveau), is het goed voor je spijsvertering en geheugen en gaat het ontstekingen en gewrichtspijn tegen. Plus, plus, plus volgens mij. Dus toen de Aardappelshop mij o.a. een zak verse kurkuma toestuurde, wist ik meteen dat ik daar dit lekkere drankje mee wilde maken. Wel even een waarschuwing vooraf; als je met verse kurkuma aan de slag gaat, trek keukenhandschoentjes aan; want het geeft nogal af en de vlekken laten zich moeilijk schoonmaken.

Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte

Kurkuma wordt al eeuwenlang gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. Dat komt vooral door de sterke antioxidanten, waardoor het risico op ziektes en infecties kleiner wordt. Ook gember en kaneel bevatten deze eigenschappen, wat Golden Milk écht letterlijk een gouden combinatie maakt.

Waar is Golden Milk allemaal goed voor?

1. Het gaat ontstekingen en gewrichtspijn tegen.
2. Antioxidanten verminderen het risico op infecties en ziektes
3. Het is goed voor je geheugen
4. Goed voor het humeur
5. Positief effect op verlaging van het bloedsuikerniveau
6. Verbeterde immuniteit
7. Mogelijk verlaagd risico op kanker en hartziektes
8. Versterkt de botten
9. Goed voor je spijsvertering

Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte

De Aardappelshop; de online boer van Nederland!
Vorige week ontving ik een heerlijk pakketje van de Aardappelshop vol; paarse zoete aardappelen, vergeten groente, Roseval aardappeltjes én dus deze verse kurkuma. En ik moet eerlijk zeggen, ik ben een beetje fan geworden van deze online boer. Alles wat uit de Aardappelshop komt, komt namelijk rechtstreeks van de boer naar jouw keuken. I love it!

Aardappelshop is opgericht door Dirk Jan van Lonkhuyzen. De aardappelen in zijn webshop komen van Hollandse bodem, want ze worden geteeld in Randwijk door zijn ouders, Gé en Harmie. Van het land dus in jouw pan, hoe fijn is dat?! Maar neem zelf anders gewoon even een kijkje op de Aardappelshop.nl.

Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte
Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte
Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
4 MIN.
9 MIN.

Porties:

1

Ingrediënten:

 • 250 milliliter amandelmelk
 • 1 klein blokje (2 cm) verse kurkuma
 • 1 klein blokje (2 cm) verse gember
 • 2 theelepels kaneelpoeder
 • snufje zeezout
 • snufje verse peper
 • 2 theelepels Ahornsiroop
 • eventueel een stukje steranijs en kaneelstokje

Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte

Instructies:

 • Schil de kurkuma en gember en rasp beide fijn. Gebruik hier een handschoentje bij of bescherm je handen door een boterhamzakje te gebruiken.
 • Doe de kurkuma en verse gember in een klein steelpannetje en schenk de amandelmelk erbij. Verwarm de melk op laag vuur en zorg dat je het niet laat koken.
 • Voeg dan de verse peper, een snufje zeezout, het kaneelpoeder en de ahornsiroop toe. Roer alles goed door.
 • Serveer de Golden Milk niet te warm en met optioneel een stukje steranijs en kaneelstokje.

Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Golden milk: a.k.a. Kurkuma Latte.