Warme knoflooksoep met truffelolie

Sopa de ajo…jaja, knoflooksoep. Heerlijke warme knoflooksoep. Ik ben onwijs gek op knoflook, en gelukkig mijn vriend ook (dat maakt het een beetje oké wanneer de knoflook de volgende ochtend nog uit je poriën komt); knoflookbrood, knoflookboter, kip met knoflook, knoflook aardappeltjes, knoflooklollies (nee grapje) en nu dus ook knoflooksoep! Echt een aanrader!

Varatietip!
Maak de soep klaar zoals hierboven staat. Verdeel de soep daarna over 4 ovenvaste soepkomen en laat in iedere kom een rauw ei glijden. Strooi reepjes serranoham over de soep. Zet de soepjes de oven totdat het ei gestold is.

Haal de warme knoflooksoep uit de oven en gebruik stukjes zwarte olijf, fijngehakte peterselie, zeezout & verse peper als topping.

Trouwens; zonder het ei is dit gerechtje ook heel lekker als klein amusesoepje.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Warme knoflooksoep met truffelolie

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
15 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 40 milliliter olijfolie
  • 3 sneetjes oud brood
  • 6 teentjes knoflook
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 200 milliliter slagroom
  • 1,5 theelepels paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 4 eieren
  • 150 gram serranoham
  • 50 gram zwarte olijven
  • 2 eetlepels verse peterselie

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de sneetjes oud brood in blokjes om zelf knapperige croutons te maken.
  • Verwarm de olie in een pan en bak de broodstukjes knapperig. Voeg vervolgens de zes uitgeperste teentjes knoflook toe en bak ongeveer twee tot drie minuutjes mee.
  • Voeg de runderbouillon, slagroom, paprikapoeder, zeezout en verse peper toe. Zet het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Serveer met brood en knoflookboter.

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?