Traybake met Kip, Broccoli, Citroen en Taggia olijven

Traybake met Kip, Broccoli, Citroen en Taggia olijven! Traybake? Yes, een traybake! Dat betekent eigenlijk gewoon dat je alle ingrediënten op één bakplaat klaarmaakt. Dé ideale manier om een simpele, verse, homemade maaltijd op tafel te zetten. Perfect voor een doordeweekse dag. Deze traybake is één van mijn favorieten; met sappige gegrilde kip in een marinade van kruiden, citroen en knoflook, knapperig geroosterde aardappeltjes en broccoli. Ik serveerde de traybake met een heel lekkere citroen aioli, het receptje voor die lekkere dip is hier te vinden!

Traybake met Kip
Traybake met Kip
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Traybake met Kip, Broccoli, Citroen en Taggia olijven

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
45 MIN.
55 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 300 gram biologische kipfilet
  • 1 citroen
  • pondje aardappelen (500 gram)
  • 1 broccoli
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel Taggia olijven zonder pit
  • olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • verse peterselie
  • homemade citroenaioli

Traybake met Kip

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de aardappelen met de schil ongeveer 10 minuten in een pan heet water voor. Snijd de aardappelen daarna in vieren. Leg de aardappelen daarna op een bakplaat, bestrooi met zeezout, zwarte peper en een beetje olijfolie. Schuif de bakplaat alvast de oven .
  • Rasp ondertussen de citroen. Snijd de kip in stukken. Maak een dressing van een uitperst teentje knoflook, een theelepeltje citroensap, het zest van de citroen, olijfolie, gedroogde oregano, zeezout en zwarte peper. Smeer hier de kip mee in.
  • Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven en leg de stukken kip tussen de aardappelen. Schuif de bakplaat terug de oven in.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Meng ze in een kom met verse peper en een klein beetje olijfolie. Snijd ook de rode ui in stukken.
  • Haal de traybake na 10 minuten nogmaals uit de oven. Schep de broccoliroosjes tussen het vlees en de aardappelen. Doe hetzelfde met de rode ui en de Taggia olijven. Leg ook de overgebleven stukken citroen erbij. Schuif de bakplaat nogmaals de oven in.
  • Bak je traybake nog ongeveer een kwartiertje. Bestrooi voor het serveren de traybake met verse peterselie en nog wat zwarte peper. Eet smakelijk!

Vindt jij het ook altijd zo’n zonde om de stronk van de broccoli gewoon weg te gooien? Maak er dan een simpele, gezonde groene dip met knoflook en citroen van! Je vindt het recept hier!

Traybake met Kip
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?