Spicy bloemkoolroosjes met frisse yoghurtdip

Spicy bloemkoolroosjes met frisse yoghurtdip. Ik ben gek op bloemkool omturnen tot iets lekkers. Ik vind bloemkool namelijk heel lekker maar dan heb ik het natuurlijk niet over de gekookte versie met kaassaus (gruwel). Deze bloemkoolroosjes zijn lekker pittig en hebben een fris, kruidig yoghurtdipje voor on the side. Een smakelijk snackje maar ook heel erg lekker in bijvoorbeeld taco’s als vleesvervanger.

Meer inspiratie voor lekkere bloemkoolrecepten? Probeer dan eens deze romige bloemkoolpuree met knoflook of geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten.

Spicy bloemkoolroosjes met frisse yoghurtdip
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Spicy bloemkoolroosjes met frisse yoghurtdip

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
30 MIN.
40 MIN.

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel chilivlokken
  • 5 eetlepels panko
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf peper
  • 100 gram Griekse yoghurt 5%
  • scheut melk
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1 theelepel gedroogde peterselie

Spicy bloemkoolroosjes met frisse yoghurtdip

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en voeg de olijfolie, chilisaus, paprikapoeder, knoflookpoeder, chilivlokken, zeezout en zwarte peper toe. Hussel goed om.
  • Meng de panko en Parmezaanse kaas in een diep bord en wentel de bloemkoolroosjes hier één voor één voorheen. Leg ze op een rijtje op de bakplaat.
  • Bak in ongeveer 25-30 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de dip. Meng hiervoor de Griekse yoghurt, melk, dille, peterselie, zeezout en zwarte peper met elkaar.
  • Serveer de bloemkoolroosjes met de dipsaus.

Spicy bloemkoolroosjes met frisse yoghurtdip
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Spicy bloemkoolroosjes met frisse yoghurtdip.