Havermout & bananenpannenkoeken met honing

Inmiddels is het al bijna een klassieker te noemen; dit recept voor havermout & bananenpannenkoeken. Tien jaar geleden haalden de meesten van ons het niet in hun hoofd om havermout met geprakte banaan en ei te gaan opbakken als een pannenkoek. Inmiddels is het het favoriete zondag ontbijt van velen. Met aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Met of zonder een klodder Griekse yoghurt en een lepeltje honing of maple sirup. Hollanders houden wel van een pannenkoek en deze variatie is lekker, gezellig én gezond!

Havermout en bananenpannenkoeken maken is echt easypeasy. Helemaal als je een zo’n mooi bakje bij de staafmixer hebt (en anders gebruik je een kom en de staafmixer of eventueel een blender). Serveer de havermout & bananenpannenkoeken met honing, Griekse yoghurt, maple sirup, poedersuiker en vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien.

Inmiddels is het al bijna een klassieker te noemen; dit recept voor havermout & bananenpannenkoeken.
Inmiddels is het al bijna een klassieker te noemen; dit recept voor havermout & bananenpannenkoeken.

Serveer de havermout & bananenpannenkoeken met honing, Griekse yoghurt, maple sirup, poedersuiker en vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien.

Inmiddels is het al bijna een klassieker te noemen; dit recept voor havermout & bananenpannenkoeken.
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Havermout & bananenpannenkoeken met honing

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
5 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 70 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 milliliter melk naar keuze
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zeezout
  • roomboter

Inmiddels is het al bijna een klassieker te noemen; dit recept voor havermout & bananenpannenkoeken.

Instructies:

  • Doe alle ingrediënten (behalve de roomboter) bij elkaar in een kom en mix tot een mooi beslag.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en laat hier een klontje boter in smelten.
  • Maak drie kleine pannenkoekjes en laat op niet te hoog vuur bakken.
  • Als de bovenkant droog is kun je ze omdraaien.

Inmiddels is het al bijna een klassieker te noemen; dit recept voor havermout & bananenpannenkoeken.
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?