Oven Appelflappen met Amandelspijs

Ik maak deze Oven Appelflappen met Amandelspijs al jaren! Ze zijn echt the best en heel erg makkelijk. Je hebt er thank god geen frituurpan voor nodig (je huis ruikt dus de eerste dagen van een vers, nieuw jaar niet naar een snackbar) en de amandelspijs maakt ze echt zo lekker. De perfecte combi van zoet spijs en het liefst ietswat zure appeltjes, heerlijk. Hoewel ik er elk jaar eentje eet voor de vorm, ben ik toch ook niet de allergrootste fan van de oer-Hollandse oliebol, dus voor mij zijn deze oven appelflappen echt een uitkomst. Happy new year guys!

Oven Appelflappen met Amandelspijs
Oven Appelflappen met Amandelspijs
Oven Appelflappen met Amandelspijs
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Oven Appelflappen met Amandelspijs

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
20 MIN.
35 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

10

Ingrediënten:

  • 10 velletjes bladerdeeg
  • 125 gram amandelspijs
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 ei
  • optioneel: kaneelsuiker of poedersuiker

Oven Appelflappen met Amandelspijs

Instructies:

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden.
  • Leg de vellen bladerdeeg uit en laat ze 10 minuten ontdooien.
  • Schil de appels en snijd ze in mooie kleine blokjes. Doe de appels in een kom en verkruimel iets minder dan de helft van pakje amandelspijs erboven. Voeg de suiker en koek- & speculaaskruiden toe. Meng alles goed met je handen.
  • Beleg de vellen bladerdeeg met een driehoekje van het appelmengsel en vouw dubbel. Druk de randjes goed aan. Door met een vork langs de randjes te gaan druk je ze stevig dicht.
  • Leg de op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Kluts een eitje los met een vork en smeer de appelflappen in. Zo zorg je ervoor dat ze straks lekker bruin uit de oven komen. Bestrooi de appelflappen eventueel voor het bakken met wat kaneelsuiker.
  • Bak de appelflappen in 15-20 minuten in de oven af. Laat even afkoelen, bestrooi met poedersuiker en pop de champagne! 

Oven Appelflappen met Amandelspijs
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?