Tostada’s met bonen, kip, guac en mijn vriend El Jefe

Deze tostada’s met bonen, kip en guac zijn heerlijk. Een knapperig bodempje, ingesmeerd met hot sauce en belegd met chilly beans, gegrilde kip en verse guacamole. Olé! De Mexicaanse is één van mijn favo keukens, naast de Italiaanse en Japanse cuisines. Wraps, taco’s, nachoschotels you name it. Deze tostada’s zijn daarnaast heel easy om te maken, wat het perfect maakt voor een doordeweekse dag.

Tostada's met bonen en kip

Wat is een tostada precies? 

Taco’s, burrito’s, enchilada’s, fajita’s, quesadilla’s en dan nu weer een tostada? Raak jij ook een beetje lost in de Mexicaanse keuken soms? Dat kan ik me voorstellen. Er komen ook zoveel verschillende gerechten uit deze goddelijke keuken van romige guacamole en spicy salsa’s. Daarom even een handig overzichtje!
  • Tortilla: ronde pannenkoek gemaakt van mais- of tarwebloem. Van tortilla’s worden taco’s  (lees: nee taco’s zijn dus helemaal niet die harde schelpen die wij in de supermarkt kopen) of burrito’s gemaakt. Om het nog ingewikkelder te maken; een burrito moet bonen bevatten (anders is het geen burrito) en wordt dubbel gevouwen. Een taco vouw je ook dubbel maar dan vouw je de randjes ook naar binnen. Still with me?
  • Tostada: een harde, gefrituurde of geroosterde schelp of tortilla. Vroeger werden tostada’s gemaakt om zo taaie tortilla’s nog te kunnen gebruiken.
  • Quesedilla: een favoriet bij ons thuis! Twee tortilla’s op elkaar, gevuld met allerlei lekkernijen, waaronder natuurlijk kaas (dan plakt alles zo lekker). Ook wel omgedoopt tot Mexicaanse tosti bij ons thuis.
  • Enchilada: een mailtortilla gevuld met bijvoorbeeld kip en salsa. Je doet de enchilada nog even in de oven met kaas erop, dan kan die lekker smelten.
  • Fajita: ook een tortilla, maar deze mag iedereen aan tafel zelf lekker vullen met vlees, paprika, uien, en natuurlijk verse guac.

Wrap hack! 
Wil je nou niet moeilijk doen. Ik ontdekte dé aller-, aller makkelijkste manier om een wrap te vouwen. Check deze wrap hack, Mexican Style (met video!)

Tostada's met bonen en kip
Tostada's met bonen en kip
Wat is een tostada precies? 
Taco’s, burrito’s, enchilada’s, fajita’s, quesadilla’s en dan nu weer een tostada? Raak jij ook een beetje lost in de Mexicaanse keuken soms? Dat kan ik me voorstellen. Er komen ook zoveel verschillende gerechten uit deze goddelijke keuken van romige guacamole en spicy salsa’s. Daarom even een handig overzichtje!
  • Tortilla: ronde pannenkoek gemaakt van mais- of tarwebloem. Van tortilla’s worden taco’s  (lees: nee taco’s zijn dus helemaal niet die harde schelpen die wij in de supermarkt kopen) of burrito’s gemaakt. Om het nog ingewikkelder te maken; een burrito moet bonen bevatten (anders is het geen burrito) en wordt dubbel gevouwen. Een taco vouw je ook dubbel maar dan vouw je de randjes ook naar binnen. Still with me?
  • Tostada: een harde, gefrituurde of geroosterde schelp of tortilla. Vroeger werden tostada’s gemaakt om zo taaie tortilla’s nog te kunnen gebruiken.
  • Quesedilla: een favoriet bij ons thuis! Twee tortilla’s op elkaar, gevuld met allerlei lekkernijen, waaronder natuurlijk kaas (dan plakt alles zo lekker). Ook wel omgedoopt tot Mexicaanse tosti bij ons thuis.
  • Enchilada: een mailtortilla gevuld met bijvoorbeeld kip en salsa. Je doet de enchilada nog even in de oven met kaas erop, dan kan die lekker smelten.
  • Fajita: ook een tortilla, maar deze mag iedereen aan tafel zelf lekker vullen met vlees, paprika, uien, en natuurlijk verse guac.

Wrap hack! 
Wil je nou niet moeilijk doen. Ik ontdekte dé aller-, aller makkelijkste manier om een wrap te vouwen. Check deze wrap hack, Mexican Style (met video!)

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Tostada’s met bonen, kip, guac en mijn vriend El Jefe

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
10 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 6 tostada’s
  • Santa Maria Mexicaanse chili bonen
  • 1 avocado
  • 1/2 ui
  • paar cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kipfilet
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 limoen
  • handje koriander
  • handje fijngesneden ijsbergsla
  • jalapeño’s
  • El Jefe hot sauce picante
  • zeezout
  • zwarte peper

Tostada's met bonen en kip

Instructies:

  • Snijd de kipfilets in reepjes. Verwarm een klein scheutje olijfolie in de pan en bak de kipfiletreepjes. Strooi de tacokruiden eroverheen en voeg (zie de verpakking van de kruiden) wat water toe. Laat het water inkoken.
  • Snijd de avocado door de midden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er uit. Doe dit in een kom. Snipper het uitje en snijd de tomaatjes fijn. Gooi dit bij de avocado mash en knijp ook het teentje knoflook er boven uit. Breng op smaak met limoensap, zeezout en verse peper.
  • Verwarm de bonen kort volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smeer de tostada’s in met de El Jefe hot sauce.
  • Beleg de tostada’s met wat ijsbergsla, de bonen, gegrilde kip en jalapeño’s. Schep op iedere tostada een lepel verse guacamole en maak af met wat blaadjes koriander. Klaar zijn je tostada’s met bonen, kip en guac. Buen apetito!

Tostada's met bonen en kip
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?