23 x heerlijke Barbecue Recepten

Ik heb 23 x heerlijke Barbecue Recepten voor je op een rijtje gezet! Ik ben namelijk gek op een goede barbecue. Lekkere vispakketjes, goede spareribs, aardappelpakketjes, gegrilde groenten en fruit en lekkere salades. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik gooi het op de barbecue! 

Dat ik helemaal gek ben op barbecueën, betekent overigens niet dat ik graag enorme hompen vlees weg zit te werken met een klodder mayonaise. Waar we toch ooit het idee hebben opgedaan dat als we de barbecue aansteken, de tafel vol moet staan met enorme hoeveelheden en verschillende soorten vlees is mij echt een raadsel. Achteraf weet je vaak niet eens meer precies wat je (vaak te veel van) hebt gegeten. Mijn advies? Ga voor wat minder diversiteit, goede kwaliteit producten, breng je gerechten goed op smaak en probeer vooral om niet alles tegelijk klaar te maken.

Citroen Kip Skewers voor op de Barbecue

Vlees of toch vis?
Begrijp me niet verkeerd. Ik ben een vleeseter. Sterker nog, tijdens één van onze eerste dates zaten Alex en ik op een terras ergens in Antwerpen en bestelde ik tot zijn verbazing een enorm bord spareribs, die ik vervolgens met mijn handen heb opgepeuzeld. Terwijl ik met een mond vol vlees zat, merkte Alex geamuseerd op dat niet veel meisjes op een date spareribs zouden bestellen (turns out he loves me for it). Toch ben ik als het op barbecueën aankomt ook heel erg fan van vis. Mijn allerlekkerste barbecue diner ooit bestond uit een oester met knoflookboter als kickstart. Gevolgd door een gambaspies met citroenolie en als hoofdgerecht kabeljauwpakketjes met verse kruiden, gegrilde asperges en een gepofte aardappel. En what the hell…het dessert ging ook de barbecue op; gegrilde ananas met rum en bruine suiker. Wat trouwens niet betekent dat ik niet een fantastisch recept voor spareribs voor je heb.

Barbecue Vleesrecepten

Barbecue Oesters met Salsaboter
Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing (wauw!)

Sausjes en dips voor bij de barbecue
Oké je hoeft niet de tafel vol te zetten met allemaal verschillende soorten sauzen. Kies liever voor één of twee makkelijk te maken homemade sauzen zoals een knoflooksaus, goede whiskeysaus, citroenaioli of hummus. Of verras je tafelgenoten met deze witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing.

Recepten voor sausjes en dips

Zomerse perziksalade met burratini

Barbecue Bijgerechten
De bijgerechten zijn ongeveer net zo belangrijk als de vlees- en visgerechten! Mijn lievelingsrecepten zijn echt gegrilde asperges met knoflook en citroen én de zomerse perziksalade met burratini die je op de foto ziet! Heerlijk!

Tinto de Verano

Drankjes
Barbecueën is toch altijd weer een klein feestje, dus daar hoort ook een fijne cocktail bij! Dit is mijn Top3 favoriete drankjes voor bij een barbecue!

Barbecue Perziken met Chocolade ijs

Desserts
Alleen vlees op de barbecue, pfff natuurlijk niet! Je kunt fruit ook heerlijk grillen op de barbecue! Warme appel met kaneelijs, gegrilde perziken of abrikozen en natuurlijk ananas met rum! De perfecte afsluiting van je barbecue!

Recepten voor barbecue desserts

Foto 1, 2, 4, 5, 7, 8 credits voor Lotte van Uittert 

Bewaar dit artikel op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed! 

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten