7x Taco Tuesday recepten

Als je mij op Instagram volgt dan weet je wellicht al dat ik gek ben op de Mexicaanse keuken. Echt; burrito’s, tostada’s quesedilla’s, enchilida’s, taco’s, taquitos, fajita’s, you name it, I love it! Taco Tuesday is dan ook redelijk ingebakerd bij ons thuis, hoewel het bij mij elke dag van de week Taco Tuesday kan zijn. Op de vraag waar Taco Tuesday nou eigenlijk vandaan komt, heb ik trouwens ook niet echt een goed antwoord. In Amerika zijn ze gek op Mexicaans eten en heel veel restaurants en taqueria’s hebben speciale aanbiedingen op dinsdag. Ik denk simpelweg omdat Taco Wednesday of Taco Sunday gewoon niet zo lekker bekt als Taco Tuesday. Anyway, stiekem kan het me ook vrij weinig schelen. Ik grijp ieder excuus aan voor een good Mexican Meal! Speciaal daarom vandaag 7x een heerlijk Taco Tuesday recept!

Chipotle Kidney Bonen Quesadilla's met Nopales (cactusreepjes)

Chipotle Kidneybonen Quesadilla’s met Nopales (cactusreepjes)
Een quesadilla variant zonder kaas. Rode ui, knoflook, een fijngehakt rood pepertje, gebakken met gehakt en kidneybonen en daarna in de pan gebakken tot een heerlijke quesadilla. Als kruiden gebruikt ik mijn favoriete combi van gerookt paprikapoeder, chipotle chilipoeder en komijn. Ik heb de quesadillas vervolgens afgetopt met Nopales; cactusreepjes die knapperig van buiten zijn en van binnen een zachte structuur hebben. Een heerlijke topping samen met een dotje Griekse yoghurt en natuurlijk de essentiële kom met verse guacamole.

Bekijk het recept….

Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème

Tinga Taco’s met kip, mango en avocadocrème
Dit is echte Mexican comfort food! Het is een makkelijk en snel gerechtje met als hoofdingrediënt shredded kip in een heerlijke spicy tomatensaus  met adobe chilipeper. Ik serveerde mijn Tinga Taco’s in harde tacoschelpen met rode kool, ijsbergsla en mango. Ennn ik topte dit heerlijke gerechtje af met een dotje avocadocrème! Heerlijk.

Bekijk het recept…

Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème

Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème
Dit is een Taco Tuesday recept dat ik veel heb gemaakt in coronatijd, want door het thuiswerken had ik tijd om in de lunchpauze het vlees alvast op te zetten. Pulled pork is namelijk het allerlekkerste als het minstens vijf uur heeft staan pruttelen in die zalige saus van runderbouillon, passata, knoflook en bruine rum! Voordeel; je huis ruikt de hele dag lekker. De pulled pork gaat echt fantastisch samen met een frisse avocadocrème. Die is echt mega simpel om te maken, want je prakt een avocado samen met limoensap, zeezout, zwarte peper en een dotje zure room tot een romige crème. Altijd goed op een taco! Daar komen lekkere zoete cherrytomaatjes bij, wat cheddarkaas en zure grantaalappelpitjes…jaaa dit gerecht heeft echt alles! Oh, en vergeet de jalapeño’s voor een beetje spicy niet.

Bekijk het recept…

Korean barbecue bulgogi taco’s
Ik ben zo ontzettend enthousiast over deze Korean barbecue bulgogi taco’s. Bulgogi is Koreaans gemarineerd rundvlees, dat je even een uurtje in de vriezer legt zodat je het daarna in hele mooie dunne plakjes kunt snijden. So far gewoon dun gesneden biefstuk maar dan de marinade. De marinade is de reden dat bulgogi zo gruwelijk lekker is en bestaat in mijn geval uit sojasaus, knoflook, ketjap, verse gember, ui en flink was sesamolie. Dit heerlijke vlees gaat vervolgens in een tortilla met avocado, groene pepperoni pepertjes, komkommer, bosui, de onmisbare koriander én zwart sesamzaad. Serveer de taco’s met een gesneden limoentje voor een zuurtje! Bonus: de taco’s staan in 20 minuten op tafel!

Bekijk het recept…

Adobe Kip Taco's met broccoli

Adobe kip taco’s met broccoli, kikkererwten en jalapeño dressing
Als je me volgt op Instagram dan kan het zijn dat je deze lovelies al in een keer mijn stories voorbij hebt zien komen. Anyway, ik ga hier geen uitgebreid verhaal van maken, deze taco’s zijn heerlijk, goddelijk, spicy, cheesy en met lekker veel groente. Overgiet de taco’s met een romige jalapeño dressing en serveer met limoentjes.

Bekijk het recept…

Taquitos

Queso Taquitos
Hallo nieuwe verslaving! Taquitos zijn opgerolde wraps met een heerlijke vulling, die ik vervolgens knapperig heb gebakken in de oven. I’m a cheeselover, dus ik heb deze taquitos gevuld met twee soorten kaas; mozzarella en geraspte cheddarkaas. Onder het knapperige jasje zit ook nog gekruid gehakt en zoete uien (Appie boodschappentip) met chipotle peper en de Taquitos worden geserveerd met een avocado-limoen crème. Een perfecte, makkelijke maaltijd of dé perfecte snack. Ik weet nu al dat ik nog heel veel variaties op deze Taquitos ga bedenken, suggesties welkom btw!

Bekijk het recept…

Knapperige beef taco's

Knapperige beef taco’s; spicy, cheesy en delicious!
Deze knapperige beef taco’s zijn perfect voor Taco Tuesday! Deze beef taco’s zijn knapperig aan de buitenkant, maar licht spicy en heerlijk cheesy aan de binnenkant. Het idee voor deze knapperige beef taco’s ontstond tijdens één van mijn vele wandelingen door de Jumbo Foodmarket (favo tijdverdrijf, and yes I know), doordat ik een heerlijke spicy kruidenpasta ontdekte! Benieuwd naar het resultaat?

Bekijk het recept…

Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème

Wat is nou precies wat?
Taco’s, burrito’s, enchilada’s, fajita’s, quesadilla’s en dan nu weer een tostada? Raak jij ook een beetje lost in de Mexicaanse keuken soms? Dat kan ik me voorstellen. Er komen ook zoveel verschillende gerechten uit deze goddelijke keuken van romige guacamole en spicy salsa’s. Daarom even een handig overzichtje!

  • Tortilla: ronde pannenkoek gemaakt van mais- of tarwebloem. Van tortilla’s worden taco’s  (lees: nee taco’s zijn dus helemaal niet die harde schelpen die wij in de supermarkt kopen) of burrito’s gemaakt. Om het nog ingewikkelder te maken; een burrito moet bonen bevatten (anders is het geen burrito) en wordt dubbel gevouwen. Een taco vouw je ook dubbel maar dan vouw je de randjes ook naar binnen. Still with me?
  • Tostada: een harde, gefrituurde of geroosterde schelp of tortilla. Vroeger werden tostada’s gemaakt om zo taaie tortilla’s nog te kunnen gebruiken.
  • Quesedilla: een favoriet bij ons thuis! Twee tortilla’s op elkaar, gevuld met allerlei lekkernijen, waaronder natuurlijk kaas (dan plakt alles zo lekker). Ook wel omgedoopt tot Mexicaanse tosti bij ons thuis.
  • Enchilada: een mailtortilla gevuld met bijvoorbeeld kip en salsa. Je doet de enchilada nog even in de oven met kaas erop, dan kan die lekker smelten.
  • Fajita: ook een tortilla, maar deze mag iedereen aan tafel zelf lekker vullen met vlees, paprika, uien, en natuurlijk verse guac.
  • Taquito: gevulde en opgerolde tortilla die daarna gefrituurd of knapperig in de oven is gebakken.

Wrap hack! 
Wil je nou niet moeilijk doen. Ik ontdekte dé aller-, aller makkelijkste manier om een wrap te vouwen. Check deze wrap hack, Mexican Style (met video!)

Bewaar dit artikel op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed! 

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten