Gratis Hutspot en Hotspot printables!

Plannen kan zo lekker zijn! Zeker als je een crazy druk schema hebt, moet dealen met kieskeurige eters thuis of gewoon organisatorisch een beetje op Monica van Friends lijkt. Print ze uit, hang ze op de koelkast en schrijf meteen je inspiratie of broodnodige boodschappen op of kruip met je laptop en een grote cappuccino op de bank om jouw favo Hutspot & Hotspot recepten op te zoeken en je Foodie Weekplanner op je gemak in te vullen!

Soep

Een grote kom soep kan letterlijk hartverwarmend zijn. Ik weet dat ik een klein beetje als een Douwe Egberts reclame klink maar als jij door de regen naar huis fietst in de winter, verkleumd aankomt en je natte jas over de verwarming hangt dan is er toch niets zo fijn als wanneer je lief net een grote pan soep op tafel zet. Of dat nou een romige zoete aardappelsoep met kokos en limoen is, een ouderwetse Hollandse groentesoep of een pittige wortelsoep met spicy currypasta. Een soepje is één van de gezelligste maaltijden die er bestaat. Met een zelfgebakken stokbrood, romige chili- of kruidenboter on the side of een homemade focaccia brood.

Soep als voorgerecht
Een soepje is natuurlijk een heerlijke maaltijd op zichzelf. Maar het is natuurlijk ook heel vaak een lekker voorafje tijdens een gezellig dinertje met vrienden of het kerstdiner. Serveer bijvoorbeeld een ouderwetse paddenstoelensoep in een nieuw jasje met een dakje van bladerdeeg of verras je gasten met een unieke soep zoals; knoflooksoep of witte truffelsoep met truffelcarpaccio. Of nog leuker; hol een Italiaanse bol uit, strooi wat oude kaas op de bodem en laat dat even smelten. Nu heb je dé ultieme soepkom. Meer comfortfood dan dit kan niet! Giet vervolgens jouw homemade soep (bijvoorbeeld een lekkere tomatensoep of Franse uiensoep) in het broodje en klaar. De binnenkant van het brood gooi je natuurlijk niet weg. Rol voorzichtig kleine, losse balletjes van het brood en bak deze in de pan met knoflook en olie. Heerlijk in de soeppie!

Maak altijd je eigen soep
Vaak is het heel makkelijk om soep te maken als maaltijd. Met de juiste ingrediënten is het vullend, gezellig en ook nog eens heel gezond. Sterker nog ik ken maar weinig ongezonde soepjes. Tenminste als je de soep zelf klaarmaakt. Een tomatensoep uit de supermarkt kan namelijk met gemak 12 suikerklontjes bevatten zonder dat jij het door hebt. Nee, maak je soeppie liever gewoon van scratch af aan en weet wat je eet! Zo blijft soep een gezonde maaltijd.