5 recepten voor de paasbrunch

Aanstaand weekend is het al weer Pasen, dus ik heb 5 recepten voor de paasbrunch! De afgelopen maand is ondanks alles toch een beetje voorbij gevlogen vind ik, en het lijkt wel alsof de lente ineens haar intrede heeft gedaan. Niet dat je mij hoort klagen hoor. Ik geniet intens van lunchen in de tuin (met een dikke, zachte trui aan), wandelen na het avondeten en de weekenden zijn ook ineens een stuk leuker als de zon schijnt. Toen ik afgelopen weekend in het park bij ons om de hoek, samen met mijn vriend en zijn jongste dochter paaseitjes aan het zoeken was (stukje vooruit lopen, eitje verstoppen, stralend gezicht), zag ik dat de bloesembomen allemaal al roze te worden!

Anyway, Pasen. De grote familie brunches zijn helaas ook dit jaar niet mogelijk maar ik vind dat des te meer reden om lekker uit te pakken. Wil jij naast de warme croissantjes, zacht gekookte eitjes en verse zalm iets anders lekkers op tafel zetten? Probeer dan één van deze 5 recepten voor de paasbrunch!

Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen

Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen

Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen. Als je dit op tafel zet met Pasen, dan maak je echt iedereen gelukkig. Net als de Duivekater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorstis dit zo’n receptje dat je jezelf één of twee keer per jaar moet gunnen, want damn hier kan geen stuk taart van de bakker tegenop. De croissantjes zijn even gewenteld in een beslagje van eieren, melk, vanille, ahornsiroop en kaneel en vervolgens afgebakken met roomkaas en blauwe bessen jam. GODDELIJK! Mijn inspiratie komt van de Amerikaanse foodblogs, daar kom je zo vaak lekkere zoete traybake’s tegen. Ik ben heel erg benieuwd of jij wel eens dit soort traybake’s maakt? Laat het me weten op Instagram!

Hier vind je het recept voor de traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen

Duive Kater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst

Duivekater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst

Duivekater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst. Beter dan dit gaat het niet worden tijdens de paasbrunch, want dit is echt het allerlekkerste, allerlekkerste brood dat je ooit geproefd hebt. De bodem van de ovenschaal is bedekt met een stroperige boter, gemengd met ahornsiroop en bruine basterdsuiker, De witte zoete broodjes (Duivekater) wentel je vervolgens door een mengsel van volle melk, eieren, vanille, kaneel en de sinaasappellikeur; Cointreau. Laat alles nu een uurtje rusten in de koelkast en bestrooi vervolgens het brood met suiker, zodat zich een heerlijke korst gaat vormen als je het gerecht in de oven zet. Dit is by far het lekkerste brunchrecept ever!

Hier vind je het recept voor de Duivekater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst

Kaneel toast met Griekse yoghurt

Kaneel toast met Griekse yoghurt

Deze kaneel toast met Griekse yoghurt is perfect voor een easy paasochtend samen in bed. Deze knapperige toast is ingesmeerd met een vanille & kaneelboter en bestrooid met bruine suiker. Afgezien van even een botertje maken, de toast insmeren met die boter en vervolgens toasty te roosteren in de oven, hoef je niets te doen. Ja, een lekkere dot Griekse yoghurt en wat blueberries toevoegen. Kruip daarna weer lekker terug in bed (fuck de kruimels) met een kop English Breakfast tea en zet Georgia & Ginny op (nieuwe Netflix fav)!

Hier vind je het recept voor kaneel toast met Griekse yoghurt

Raspberry Rolls

Raspberry Rolls met maanzaadjes

En dan even dit. Ik wil het met je hebben over deze Raspberry Rolls met maanzaadjes. Want damn wat zijn deze rolls lekker! Ik zou echt willen dat je ze kon ruiken. Direct uit de oven, overgoten met een frambozenglazuur? DELICIOUS!  Een tijdje terug maakte ik deze ‘makkelijke cinnamon rolls van croissantdeeg‘, en dat bracht me op het idee voor deze heerlijke rolls. Bruine en witte basterdsuiker, geprakte frambozen en maanzaadjes; opgerold in croissantdeeg! Dit gaat iedereen aan tafel lekker vinden!

Hier vind je het recept voor Raspberry Rolls met maanzaadjes

Makkelijke cinnamon rolls

Makkelijke cinnamon rolls van croissantdeeg

Ik noemde ze net al eventjes, deze makkelijke cinnamon rolls, veel blijer kun je me niet maken. Goddelijke kaneelbroodjes, waar je hele huis onweerstaanbaar door gaat ruiken. Ergens in een klein bakkerijtje in Noorwegen at ik ooit de allerlekkerste cinnamon rolls ever en sindsdien maak ik ze af en toe graag zelf op zondag. Een fijne breakfast Spotify playlist, schuimige cappuccino, een VT wonen magazine en één van deze badass mother fuckers en je weekend kan niet meer stuk. Deze cinnamon rolls zijn heel makkelijk om te maken omdat ik croissantdeeg gebruik en daarom een perfecte toevoeging aan de paasbrunch. Je houdt namelijk voldoende tijd over voor het maken van lekkere eitjes en om verse koffie te zetten.

Hier vind je het recept voor Makkelijke cinnamon rolls van croissantdeeg

 

Welk van deze 5 recepten voor de paasbrunch is jouw favoriet? Laat het me weten op Instagram!

Bewaar dit artikel op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed! 

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten