Hutspot en Hotspot diner

Mama Kelly Amsterdam; de meest instagrammable place in town

De hotspot Mama Kelly is met recht denk ik het meest instagrammable restaurant in Amsterdam te noemen. Dit knalroze restaurant voelt als een andere wereld. Life is better in pink, zeggen ze bij Mama Kelly zelf. Zodra je binnenstapt is het eerste dat je ziet de knalroze bar en een photobooth (take a selfie). Ben je niet zo van de selfies in het openbaar? Get over it. Bij Mama Kelly moet je dat gewoon lekker loslaten en go with the flow! Heerlijk.

Het menu van Mama Kelly is er eentje naar mijn hart. Je start met een schaal Franse oesters en een glaasje cava, verorberd daarna een zalige steak tartare met truffelmayonaise, gevolgd door kip of kreeft met verse frieten on the side. Ondertussen drink je er een koud glas rosé, wat we blijven natuurlijk in het kleurenthema.

Mama Kelly Amsterdam focust zich op kip en kreeft, net als het stoere broertje van het restaurant in Den Haag. En hoewel je geen spijt krijgt als je zo’n lekker sappig, Frans landkippetje met knoflook bestelt, strekt de kaart zich verder uit. Risotto kreeft (niet mijn favoriet), een goede steak of dé truffelrisotto (ja, ja, ja!).

Naast die sappige landkippetjes kun je natuurlijk ook voor de verse, halve, Canadese kreeft gaan. Kreeft met geklaarde boter en citroen, gebakken knoflook of de lobster thermidor met hollandaisesaus! En heb je nog nooit kreeft gegeten? Niet te schijterig zijn. Vraag gewoon even aan iemand van team Mama Kelly hoe je dat schaaldier nou precies leeg moet peuzelen. Je krijgt er geen spijt van, pinky promise!

Voordat je je volgegeten weer de normale wereld in begeeft, moet je nog een toetje bestellen. Echt. Want hier komt ie. Naast onder andere een hemelse cheesecake heeft Mama Kelly namelijk een pink pornstar sgroppini op de kaart staan! Prosecco, wodka, passievrucht en vanille, ik kan me geen beter dessert bedenken. Leuk trouwens is de locatie van deze roze resto. Mama Kelly Amsterdam zit namelijk in het Olympisch Stadion. Vanaf de middelste etage kijk je zo het stadion in. Weer eens een keer wat anders dan de gemiddelde hotspot!

Oh, by the way. Die verse frietjes waar ik het eerder over had. Die hebben ze ook met geschaafde parmezaan én truffelmayonaise. Just saying.

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!