Hutspot en Hotspot Drinks

Bierspot: Brouwerij Troost – Oud West

Brouwerij Troost heeft drie locaties in Amsterdam; eentje in Oud-West, eentje op de Westergas en eentje in de Pijp. Een paar jaar geleden kwam ik toevallig samen met mijn zusje, terecht bij de hun hotspot in De Pijp. We fietsen namelijk heel Amsterdam rond omdat we het in ons hoofd hadden gehaald dat we de perfecte vega-burger wilden vinden en Brouwerij Troost zou een goeie op de kaart hebben staan. Die vega-burger viel in de smaak, net als de rest van de toko. Een fijne, gezellige borrelspot met lekker eten en natuurlijk eigen gebrouwen bier!

Brouwerij Troost

In De Pijp begon het feestje van Brouwerij Troost in 2013. In een voormalig klooster brouwden ze 100.000 liter bier, wat ter plekke allemaal werd opgedronken. Maar inmiddels produceren ze ook sterke drank en hun eigen limonades. Inmiddels hebben ze dus nog twee locaties (ook in een monumentaal pand). Op het Westergasterrein produceren ze inmiddels zelfs 700.000 liter bier! Die locatie levert ook aan het kleine zusje van Brouwerij Troost Oud West, aan de Bilderdijkstraat. Wat een toffe locatie! Met grote tanks die boven de bar hangen, van waaruit je alle bieren vers van de tap kunt proeven.

Brouwerij Troost

Bij een biertje hoort ook wat te eten, en uit de keukens van Brouwerij Troost komen daarom de lekkerste flammkuchen, nachos en romige cheesecakes! En dus die lekkere vega-burger. Inmiddels hebben ze trouwens vijf burgers op de menukaart staan die vega/vegan te bestellen zijn! Zoals bijvoorbeeld de Vegan Beyond Burger (ook glutenvrij beschikbaar) met een plant based patty, vegan Sriracha-mayo, spinazie en smokey BBQ-champignons!

Brouwerij Troost

Meer dan 60% van de gerechten zijn trouwen zonder vlees of vega te bestellen. Het vlees dat ze wel gebruiken is minstens 3-sterren beter leven en ze zijn zelf even bij de bier Gijs in Ouderkerk gaan kijken hoe kleinschalige boeren met dieren omgaan.

Feessie?
Heb jij iets te vieren? Vier het dan met een muurtap, waarmee je zelf Troost Pilsner kunt tappen.

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!