Hutspot en Hotspot snelle hap

Poké Perfect op de Linnaeusstraat; na het sporten een poké bowl halen in Oost

Poké Perfect zit op verschillende plekken in Amsterdam, waaronder deze locatie op de Linnaeusstraat in Oost. Deze hotspot introduceerde de poké bowl aan ons! Poké Perfect was de allereerste poké hotspot in Amsterdam en nog steeds is het mijn favoriete place to go voor een heerlijke bowl met quinoa, verse tonijn en nog veel meer lekkers. Inmiddels is het al weer meer dan vier jaar geleden dat mijn zusje en ik op onze fiets stapten, om vlak na hun opening de vestiging van deze hotspot op de Prinsengracht te bezoeken. De allereerste poké bowl hotspot van Amsterdam.

Hotspot Poké Perfect, de lekkerste poké bowls

Heb je geen idee wat een poké bowl is? Dan vraag ik me af onder welke steen jij gelegen hebt. Poké bowls zijn Hawaiiaans geïnspireerde gerechten waarbij rijst overladen wordt met verse, rauwe vis, groente, sauzen en toppings. Het leuke is dat je je eigen bowl kunt samenstellen! Er is een eindeloze lijst aan lekkere ingrediënten en toppings maar tot voorkort bestelde ik al jaren hetzelfde; sushirijst, ahi tonijn, avocado, kool, edamame boontjes, komkommer overgoten met Sriracha mayonaise en afgetopt met crunchy uitjes en plakjes verse gember.

Hotspot Poké Perfect, de lekkerste poké bowls

Ik gaf net nog blozend toe al jaren hetzelfde te bestellen bij Poké Perfect. Sinds een tijdje ga ik echter graag naar Rocycle in Oost. En laat daar nou net deze Poké Perfect vestiging praktisch om de hoek zitten op de Linnaeusstraat. Perfect om na het sporten een bowl af te halen en thuis lekker helemaal niet meer te hoeven koken. Mijn nieuwe verslaving is de Slow Cooked Beef bowl. Met edamame boontjes, komkommer, radijs en hele lekkere pickled veggies, gebakken knoflook en sesamzaadjes! Klinkt goed hé!

Hotspot Poké Perfect, de lekkerste poké bowls

Je kunt trouwens ook allerlei kleine gerechtjes bestellen bij Poké Perfect. Denk aan Yakitori kipspiesjes, een zeewiersalade of garnalen tempura (aanradertje).

Hotspot Poké Perfect, de lekkerste poké bowls

En hier gaat het dan toch weer fout. Ben je net wezen sporten. De toetjes. Ik ga er gewoon snel doorheen: spekkoek, een chocolade brownie en Japanse mochi balls.

Hotspot Poké Perfect, de lekkerste poké bowls

ALLE POKÉ PERFECT HOTSPOTS IN AMSTERDAM
De hotspot op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost is tegenwoordig mijn stam-Poké-Perfect. De hotspot heeft echter nog een aantal vestigingen in Amsterdam, zoals hun eerste vestiging op de Prinsengracht, eentje op de Nieuwendijk én in West zit een Poké Perfect op de Kinkerstraat. Sterker nog, Poké Perfect heeft het reservaat Amsterdam verlaten in is overgestoken naar Utrecht, Den Bosch en Almere.

Hotspot Poké Perfect, de lekkerste poké bowls

Bewaar deze hotspot op Pinterest!

@hutspotenhotspot

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwtjes gewoon rechtstreeks in je feed!